Autoleaseman

Nieuws

Dec 30, 2020

ELON MUSK NAM CONTACT OP MET TIM COOK OM OVERNAME DOOR APPLE TE BESPREKEN

ELON MUSK NAM CONTACT OP MET TIM COOK OM OVERNAME DOOR APPLE TE BESPREKEN

Er gaan al jaren geruchten dat Apple een eigen elektrische auto op de markt gaat brengen. Nu er onlangs weer een nieuw patent van Apple is opgedoken draait de geruchtenmolen weer op volle toeren. Maar ze hadden het zichzelf veel makkelijker kunnen maken: Elon Musk probeerde in 2017 namelijk Tesla aan Apple te verkopen voor een fractie van de prijs dat het concern nu waard is.

Tesla bijna failliet

Om de tweet te begrijpen hoeven we nog maar kort terug in de tijd. De Tesla Model 3 kunnen we inmiddels niet meer uit het straatbeeld wegdenken, toch zorgde het model nog maar kort geleden bijna voor de ondergang van het merk.

Halverwege 2017 had Tesla al zijn geld gezet op de Model 3. De ontwikkeling en productie liep echter uiterst moeizaam. De productie begon begin 2017, maar er rolde dat jaar geen honderdduizenden auto’s van de band maar duizenden.

De assemblagelijn van de Model 3 – waar Musk zeer trots op was – was enorm complex waardoor de lopende band constant stil moest worden gezet. Ondanks de gigantische vraag naar Model 3’s kwamen er maar weinig bij klanten terecht en vloog het geld de deur uit. Tesla stond op omvallen.

Apple Model 3

Nu het weer lijkt alsof Apple toch met een eigen zelfrijdende elektrische auto bezig is komt Musk met een opmerkelijk tweet. Toen Tesla in 2017/2018 op het punt van faillissement stond zou Musk een meeting met Apple-topman Tim Cook hebben aangevraagd, om een eventuele overname door Apple te bespreken. Cook zag dat kennelijk niet zitten, want wilde Musk niet eens ontvangen.

Een beslissing waar hij ongetwijfeld nog weleens wakker van wordt, want Tesla is daarna in rap tempo uitgegroeid tot de meest waardevolle autofabrikant ter wereld.