Autoleaseman

Nieuws

Nov 15, 2021

Leasebranche van slag door chiptekort

Chiptekort - Het aanhoudende chiptekort en de daardoor vertraagde levertijden, heeft ook zijn weerslag op de leasebranche. Helemaal omdat ook voorloopauto’s moeilijk te vinden zijn.

De gevolgen van het wereldwijde chiptekort raakt ook de leasebranche. Vrijwel alle autofabrikanten hebben inmiddels productielijnen geheel of gedeeltelijk moeten stilleggen omdat er onvoldoende chips beschikbaar zijn. Sommige merken hebben al te kennen gegeven dit jaar bepaalde modellen helemaal niet meer te kunnen leveren. Waar de levertijd gemiddeld twee maanden was, is dat nu – aldus de leasemaatschappijen die wij spraken – zeker zes maanden. Als de levertijd al bekend is.

In de Automotive Lease Enquête, waarvan de uitkomst is geplaatst in de nieuwe Automotive Leasemaatschappij Top 60.  zeggen 26 van de 30 respondenten – directeuren van leasemaatschappijen - hinder te ondervinden van de leveringsproblemen. Zo worden contracten verlengd omdat er geen zicht is op de levertijd van een nieuwe auto; en waar de contracten niet worden verlengd wordt een dure voorloopauto ingezet (als die kan worden gevonden).

Geen zicht

Michiel de Jong, Autolease Midden Nederland, verklaart desgevraagd zijn reactie dat het chiptekort een behoorlijke impact heeft: “Voor de korte termijn hebben we geen zicht op levertijd. Gelukkig hebben we een eigen verhuurvloot van zo’n 450 auto’s die we voor de korte termijn kunnen inzetten om mensen mobiel te houden. Onze huidige klanten bieden we een contractverlenging aan. Dat kan wel weer voor andere problemen leiden. De lage bijtelling op EV’s geldt immers voor 60 maanden, die vervalt in sommige gevallen. Ook voor mensen die nu een auto willen bestellen, geldt waarschijnlijk dat deze pas volgend jaar geleverd wordt en dan gelden dus ook de nieuwe hogere bijtellingsregels."

De lange levertijden voor nieuwe auto’s plus de schaarste op de occasionmarkt, leidt wel tot hoge restwaarden – maar die zijn alleen te kapitaliseren als de auto’s kunnen worden verkocht. Nu ze langer worden ingezet, verwachten sommigen dat de remarketing opbrengsten dit jaar lager zullen uitvallen. Toch is De Jong niet bang dat het bedrijf geen voordeel behaalt van die hoge prijs. “Die blijft voorlopig wel aanhouden. Er zijn nu weinig auto’s, dus ga er maar vanuit dat we over vier jaar op de occasionmarkt ook weer schaarste zien. En bijvoorbeeld elektrische auto’s zijn zeer waardevast.”

Koreanen

De huidige situatie maakt het uitdagend om klanten tevreden te houden. “We verkopen liever geen ‘nee’ aan onze klanten”, zegt De Jong. “Dus zoeken we oplossingen om hen mobiel te houden.” Ook autodealer Leen de Koning ziet dat het moeilijk is om klanten tevreden te houden. “We hebben veel verkochte auto’s nu in backorder staan, die willen we ook weer niet annuleren; dan ben je een klant kwijt en die is meer waard dan die ene transactie.”

Wat wel opvalt, is dat de problemen bij Aziatische merken, en dan met name Koreaanse, een stuk minder groot zijn. Die hebben ook kortere lijnen met de chipfabrieken, die met name in Taiwan en Zuid-Korea gevestigd zijn. “Bij Hyundai zijn er nauwelijks problemen, mede omdat zij dichterbij de chipproductie zitten”, zegt De Koning. “Wij draaien mede daardoor het beste Hyundai-jaar ooit, hoewel ook het modellengamma nu prima op orde is.”

Eindspurt

“Hier gaan we ook heel 2022 last van houden”, reageert Erik van Gils, directeur van Wensink Lease. Net als zijn collega’s heeft hij als grootste zorg is dat auto’s uiteindelijk moeten worden ‘afgestoten’ omdat de onderhoudskosten te hoog worden. “Het heeft impact op de vlootontwikkeling: het wagenpark wordt gemiddeld ouder. Omdat er natuurlijk wel een limiet zit aan hoe lang je auto’s kunt laten doorrijden, terwijl anderzijds de instroom beperkt is – ook voorloopauto’s zijn schaars - ontstaat wel spanning. Wij zijn groot in bedrijfswagenlease en daar wegen langere levertijden nog zwaarder.”

Van Gils ziet wel dat autofabrikanten, vooral vanwege de CO2-emissienormen, wel zoveel mogelijk proberen om de elektrische auto’s uit te leveren. “Dat kan betekenen dat we toch nog een eindspurt zien aan het eind van dit jaar. Ook flexibiliseert de leasemarkt; en die kortere contracten zorgen voor een versnelde verjonging van het park zodra auto’s weer leverbaar zijn. Beide leasedirecteuren maken zich op dat vlak vooralsnog weinig zorgen. “Het is ook wel uitdagender”, zegt Van Gils. “Je moet veel meer sturen op expiratie en actiever omgaan met backorders. De leasemarkt is uit zijn traditionele ritme geraakt.”

Bron: Automotive-online

 

WAAROM AUTOLEASEMAN

  • Altijd de beste autodeal
  • Altijd de beste offertes
  • Autoleaseman denkt vanuit jouw budget
  • Snel contact
  • Deskundig en ervaren op zoek naar de juiste oplossing
  • Leasen is verstandiger dan kopen
  • Kijk en vergelijk op prijs en voorwaarden
  • Onbereikbaar wordt bereikbaar
  • Sneller je eigen auto verkopen en dus cashen zonder moeite
  • Ons advies is gratis, voor niets

PARTNERS