Autoleaseman

Nieuws

Nov 6, 2020

Prijs reguliere Volkswagen ID.3 bekend

Eén rondje door de Randstad is genoeg om te zien dat de elektrische Volkswagen ID3 inmiddels wordt uitgeleverd, maar het gamma is nog verre van compleet. Na drie introductieversies met de naam ‘1st’ is het nu de beurt aan de eerste uitvoeringen uit het reguliere gamma.

De Volkswagen ID3 is er tot nu toe als 1st, 1st Plus en 1st Max, drie introductie-uitvoeringen die onder meer te herkennen zijn aan de vrolijke sticker op de C-stijl. Nu worden er ook ''gewone' varianten aan het leveringsprogamma toegevoegd, al moet je nog geen nieuwe accupakketten of al te grote prijsverschillen verwachten.

De ID3 blijft namelijk voorlopig alleen leverbaar met de 204 pk sterke aandrijflijn en een accupakket van 58 kWh. Begin 2021 volgt de versie met de grotere 77 kWh accu, waarmee de maximale actieradius stijgt van 425 naar 542 km.

Die 58 kWh-versie is inmiddels echter wel te bestellen als ID3 Life en ID3 Business. Met € 37.890 is deze versie goedkoper dan de eenvoudigste ID3 1st, maar het verschil bedraagt niet meer dan € 100 . Voor dat geld biedt een 1st vooral een fraaier voorkomen, want de Life mist behalve eerdergenoemde sticker ook het 18-inch lichtmetaal van de introductieversie. In plaats daarvan krijgt de nieuwe instapper, jawel, 18-inch stalen wielen met wieldoppen mee.

Toch is het niet helemaal behelpen met de goedkoopste ID3. Ledverlichting rondom, lane assist, adaptieve cruisecontrol, stoel- en stuurverwarming en navigatie zijn ook bij deze versie standaard.

Wie meer wil, kan kiezen voor de Business. Die zit met een prijskaartje van € 41.490 tussen de 1st en 1st Plus (€ 43.990) in. Voor dat geld krijg je nog steeds die wieldoppen, maar ook de uitgebreidere ledverlichting rondom, een mooier aangekleed interieur, een achteruitrijcamera en Keyless Access.

Ook voor de Life en de Business geldt dat er eigenlijk geen fabrieksopties beschikbaar zijn, alleen accessoires. Volkswagen vaart met de ID3 een duidelijk andere koers dan bij het meer traditionele aanbod, waarbij de losse opties de prijs stevig kunnen opdrijven. Wel is er nieuws op kleurengebied. Waar de 1st-versies het bij vier tinten hielden, krijgen Life- en Business-kopers een palet van zes kleuren voorgeschoteld. Stonewashed Blue en Scale Silver, allebei te zien op bovenstaande foto's, zijn nieuw.

Bron: Autoweek