Cover voor Amerikaans Fisker komt naar Nederland.

Amerikaans Fisker komt naar Nederland.

De EV’s van het Amerikaanse Fisker worden leverbaar in Nederland, België en Zwitserland. De auto is binnenkort te bestellen via de website van Fisker en zal vanaf eind september worden uitgeleverd, meldt de fabrikant.

Fisker ken je vast nog wel van de eigenwijs gelijnde Karma die tussen 2011 en 2014 ook in Nederland werd verkocht. Het huidige Fisker heeft zowel niets als alles met het Fisker van destijds te maken.

Fisker heeft als enig leverbare model de SUV Fisker Ocean. De auto is al langer leverbaar in de VS, Canada en zeven Europese landen. “Uiteindelijk willen we onze voertuigen over de hele wereld verkopen”, stelt Henrik Fisker, voorzitter en ceo van het bedrijf.

Verkoop in de Europese landen gaat via de website, voor de service en verkoopondersteuning komen er servicecentra nabij de grote steden, meldt Fisker.

Introductie modellen

De Fisker Ocean is de eerste auto van het merk die naar Nederland komt. De elektrische SUV is al te reserveren, al zijn definitieve prijzen nog niet bekend. Wel geeft Fisker indicatieprijzen van de Ocean vrij. De Fisker Ocean moet als Extreme €71.058 kosten. Ook de One geheten introductieversie waarvan er wereldwijd slechts 5.000 beschikbaar komen wisselt voor dat bedrag van eigenaar. Beide auto’s hebben dankzij een 113 kWh accu een elektrische actieradius van tot 707 kilometer. Twee elektromotoren zijn samen goed voor in de basis 475 pk, maar leveren na een druk op de boost-knop tijdelijk 663 pk. De 4,77 meter lange en ruim 2,4 ton wegende SUV moet in zo’n 4 seconden vanuit stilstand een snelheid van 100 km/h kunnen halen.

Toekomstvisie Fisker

In de toekomst wil Fisker ook de Fisker Pear geen leveren, een cross-over met in de VS een basisprijs van 29.900 dollar. Daarnaast komt er de Fisker Rōnin, een sportcabrio met een vermogen van circa 1000 pk en een basisprijs (in de VS) van 385.000 dollar. De Ocean krijgt in Nederland waarschijnlijk een basisprijs van 42.000 euro.

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Kennis over auto’s en financieringsmogelijkheden? Die hebben wij wel! Doordat we al sinds 2015 actief zijn, weten we precies wat er allemaal komt kijken bij het afsluiten van een leasecontract. En deze schat aan informatie delen we maar al te graag met jou.