Cover voor Autoverzekeringen zijn weer duurder geworden

Autoverzekeringen zijn weer duurder geworden

De laatste periode is aller steeds duurder geworden: boodschappen, energie, nieuwe auto’s, oude auto’s maar ook autoverzekeringen. Tot dusver niks nieuws. Wel weten we nu hoevéél duurder de autoverzekeringen precies zijn geworden in 2023.

Dit heeft vergelijkingswebsite Autoverzekering.nl uitgeplozen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: gemiddeld ben je ruim €65 duurder uit ten opzichte van vorig jaar. Voor de WA-premie is flink gestegen, met 9,7% gemiddeld. WA+ en all-risk zijn respectievelijk met 5,2% en 4,6% gestegen. De grootste boosdoener is daarbij de inflatie. Verder spelen ook de energieprijzen een rol, volgens de vergelijkingswebsite. Daar hebben schadebedrijven mee te kampen, naast gestegen prijzen van auto-onderdelen en hogere personeelskosten.

Volgens de vergelijkingswebsite zijn vooral de bestaande klanten vooral de pineut. Klanten worden gelokt met een scherpe premie, maar na een jaar wordt de premie soms flink omhoog gegooid. Het gaat dit jaar om verhogingen tot wel 30 procent. Bij een Private Lease constructie zit het verzekeringscomponent inbegrepen. U bent voor de vooraf bepaald looptijd beschermd tegen deze verhogingen van autoverzekeringen. 

Heeft dit artikel je interesse gewekt en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Informeer dan nu.