Cover voor Ayvens is het nieuwe wereldwijde  mobiliteitsmerk

Ayvens is het nieuwe wereldwijde mobiliteitsmerk

ALD en Leaseplan presenteren vandaag het nieuwe mobiliteitsmerk Ayvens, waarin de twee bedrijven samen verder gaan. De naam Ayvens wordt wereldwijd ingevoerd. In Nederland wordt de merknaam medio 2024 ingevoerd voor ALD | Leaseplan, maakt het concern bekend.

ALD Automotive nam vorig jaar het grotere Leaseplan over, een fusie die in mei dit jaar effectief werd. In september volgde een strategisch plan voor de aankomende drie jaar. De nu aangekondigde naamswijziging is een onderdeel van dat plan.

Ayvens, dat een kleine 16.000 medewerkers telt, zegt zich meer te gaan toeleggen op het duurzaam leasen van auto’s aan bedrijven en particulieren en wil op dat gebied de grootste worden in de branche. Dat is samengevat in de missie “Better with every move”.

Marktleider in de toekomst

Het Franse ALD, waarvan de Franse bank Société Générale grootaandeelhouder is, nam het in Almere gevestigde LeasePlan voor 4,9 miljard euro over. De nieuwe organisatie wil koploper zijn in de transitie van de mobiliteitsmarkt. “Ayvens is een eenvoudige, krachtige naam die vooruitgang uitdraagt. De naam is voorzien van een beeldmerk dat het samengaan van de beide organisaties in één team visualiseert, samenwerkend aan één gemeenschappelijk doel. De opwaartse beweging symboliseert vooruitgang en dynamiek”, meldt de organisatie.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.