Cover voor Benzineprijzen per 1 juli omhoog, maar hier zijn de prijzen het laagst.

Benzineprijzen per 1 juli omhoog, maar hier zijn de prijzen het laagst.

Tanken wordt vanaf 1 juli flink duurder doordat de accijns op autobrandstoffen omhoog gaat. Wie in Overijssel woont, heeft geluk. Uit onderzoek van mobiliteitspasaanbieder MultiTankcard blijkt dat je in die provincie het voordeligst kunt tanken. De prijzen blijven daar dus waarschijnlijk het laagst.

Waar kan je het goedkoopst tanken?

MultiTankcard heeft de gemiddelde brandstofprijzen in de periode van 1 mei tot en met 20 juni geanalyseerd. De conclusie: in Overijssel kun je het goedkoopst benzine en diesel tanken. De gemiddelde literprijs voor Euro 95 bedroeg daar in de periode 1 mei-20 juni gemiddeld ‘slechts’ 1,66 euro. Voor een liter diesel was je er in dezelfde periode gemiddeld 1,35 euro kwijt.

Prijzen tot twee euro mogelijk

Na de accijnsverlaging in 2022 als gevolg van de aanhoudende inflatie, een ongunstige wisselkoers, de schaarste als gevolg van de oorlog in Oekraïne en daarmee stijgende literprijzen, is de prijs aan de pomp weer bijna op het niveau van voor de verlaging. Al staat de accijnsverhoging niet gelijk aan de verlaging van vorig jaar, de prijzen aan de pomp gaan weer stijgen. De kans is daarmee groot dat de literprijzen wederom boven de twee euro uitkomen.

Waar kan je nog enigszins goedkoop tanken?

Het is geen verrassing dat de voordeligste tankstations afgelopen periode weer (ver) buiten de Randstad te vinden waren. In de top drie van goedkoopste pompen voor Euro 95 vinden we twee tankstations in Groningen.

Tamoil Lelystad was in de periode 1 mei-20 juni het voordeligste tankstation in Flevoland om Euro 95 te tanken. De gemiddelde literprijs: 1,74 euro. In Zuid-Holland rekende het voordeligste tankstation (Makro, Delft) voor een liter Euro 95 1,70 euro en in Noord-Holland 1,73 euro (Fuel Up, Beverwijk).

In Drenthe was Tamoil in Peize het voordeligst (1,68 euro), in Friesland Joontjes Kredittank in Sneek (1,70 euro). In Groningen kon je in de periode 1 mei-20 juni het goedkoopst Euro 95 tanken bij Tamoil in Winschoten (Papierbaan) voor 1,66 euro. In Gelderland was Fieten Olie in Eerbeek (1,67 euro) het voordeligste tankstation voor Euro 95.

In Zeeland kon je het beste terecht bij Esso Aers in Goes (1,68 euro), in Utrecht bij Sakko in Nieuwegein (1,71 euro) en in Noord-Brabant bij de Makro in Best (1,71 euro). In Limburg was het tankstation bij de Makro in Nuth (1,71 euro) de voordeligste pomp voor Euro 95.