Cover voor Bijtelling, hoe bereken je dat eigenlijk?

Bijtelling, hoe bereken je dat eigenlijk?

Leuk nieuws! je mag een zakelijke lease auto uitkiezen, ook wel beter bekend in de volksmond; een auto van de zaak. Bij een auto van de zaak heb je te maken met bijtelling op je inkomen. En daarover betaal je belasting. Hoe bereken je de bijtelling voor je auto van de zaak? Autoleaseman laat zien hoe je dit berekent!

Berekening bijtelling voor je auto van de zaak

Als je per jaar minder dan 500 km privé met je auto van de zaak rijdt én je houdt een sluitende rittenadministratie hiervan bij, dan is het gemakkelijk. Dan hoef je namelijk geen bijtelling te betalen. Maar zodra het meer wordt of je houdt geen administratie bij, dan heb je er wel mee te maken.

Zijn er wijzigingen in 2024?

De bijtelling voor nieuwe elektrische auto’s blijft ongewijzigd in 2024. Voor nieuwe elektrische auto’s uit 2024 betaal je 16% bijtelling over de eerste €30.000. Over het deel boven de €30.000 betaal je 22% bijtelling. Voor auto’s met een fossiele brandstof geldt een fiscale bijtelling van 22% over de hele fiscale waarde. Dit is allemaal ongewijzigd ten opzichte van 2023.

Bron: Opel

De daadwerkelijke kosten

Uiteindelijk kiest het grootste gedeelte van de mensen, die een leaseauto gaat rijden, ervoor om de leaseauto ook privé te gaan rijden. Als je de auto ook privé gaat rijden, betaal je dus de bijtelling, maar wat zijn daar nu precies de kosten van? De kosten van de auto per maand worden als volgt berekend:

  • Bruto bijtelling voertuig = Fiscale waarde voertuig * bijtellingspercentage / 12Netto bijtelling voertuig = Bruto bijtelling voertuig * percentage belasting schaal

Voorbeeld: Je bent geïnteresseerd in het zakelijk leasen van een Volkswagen ID.3. Je besluit ook om de auto voor privé doeleinden te gaan gebruiken. Er moet dus bijtelling betaald worden. Onderstaand tref je een rekenvoorbeeld aan wat jij als werknemer elke maand moet betalen. De Volkswagen ID.3 is een elektrische auto heeft een fiscale waarde van €44.910.

  • Bruto bijtelling elektrisch voertuig = €30.000 * 16% + €14.910 * 22% / 12 = €673Netto bijtelling elektrisch voertuig = €673 * 37,1% = €249,68

Als je deze auto wilt rijden moet jij als werknemer elke maand €249,68 betalen. Dit bedrag wordt ingehouden van je salaris wat je maandelijks betaald krijgt.

Meer informatie over bijtelling?

Bent je benieuwd hoeveel jij voor je nieuwe zakelijke lease auto straks moet betalen? Wij rekenen dit graag voor je uit! Kijk ondertussen in het beste zakelijke lease aanbod in de markt.

De Autoleaseman Impact

Lees ervaringen van wie er het meest toe doen: onze klanten.

Snelle service en opvolging

Het ging allemaal heel snel, de kennis was zeer goed en ook het meedenken. Ook de opvolging was erg sympathiek na de goedkeuring.

Perfecte customer service van Autoleaseman !!!

Prima geholpen van offerte tot aanschaf van de auto. Helemaal niks op aan te merken, Yarton neemt de tijd voor je en geen vraag is te veel. Alles helder en duidelijk. Ik raad Autoleaseman iedereen aan.

Perfect.

Hele goeie ervaring, Heb eigenlijk alleen maar Yarton gesproken. Heeft me heel erg goed geholpen ook met verschillende keuzes/oplossingen, Kon altijd bij hem terecht heb helemaal niks te klagen.

Uitstekend geholpen en snel

Uitstekend geholpen en snel

Goede service en komt alle beloftes na.

Goed contact gehad met het personeel en een prachtige auto kunnen leasen. Top service!

Goede en heldere communicatie

Vriendelijk contact

Prima

Rustig, vriendelijk en prima contact. Geen vlugge koude zakelijke praatjes. Maar inhoudelijk en gevoel dat er tijd voor je genomen wordt bij vragen.

Top

Een heldere en transparante communicatie met Yarton. Hij heeft mij perfect begeleid in dit proces

Super geregeld allemaal

Kan niet meer zeggen als dat ik heel tevreden ben