Cover voor BYD breidt uit, elektrische bedrijfswagen naar Nederland

BYD breidt uit, elektrische bedrijfswagen naar Nederland

BYD verkocht tot op heden alleen elektrische personenauto’s in Nederland, maar importeur Louwman stort zich nu ook op elektrische bedrijfswagens van het merk. Dit is de BYD ETP3, een elektrische bestelbus met een actieradius van zo’n 240 kilometer.

BYD voegt nog een model aan hun gamma toe

Het aantal modellen dat BYD in Nederland aanbiedt, groeit in hoog tempo. Opvallend is dat BYD zijn modellen behoorlijk afwijkende namen geeft. Zo passen de Han en de Tang naamtechnisch bij elkaar, evenals de Seal en de Dolphin. De Atto 3 valt wat dat betreft ietwat buiten de boot. Dat er diverse naamfamilies zijn binnen BYD is eenvoudig te verklaren. In thuisland China voert het diverse ‘modellijnen’ en uit elke reeks haalt importeur Louwman auto’s voor de Nederlandse markt. Er is nu nog nieuwe modelnaam om aan te wennen: ETP3.

Nieuwe elektrische bestelbus

De BYD ETP3 is geen elektrische personenauto, maar een volledig elektrische bestelbus. De BYD ETP3 is 4,46 meter lang en 1,72 meter breed. Hoewel de ETP3 meer een ‘busje’ is dan bijvoorbeeld een Volkswagen Caddy, is hij wel korter dan de kortste versie (4,5 meter) van die Duitse besteller. Bovendien is hij aanzienlijk smaller. Handig voor in drukke stadscentra. Het laadvolume bedraagt toch nog 3,5 kubieke meter, het laadvermogen ligt op 805 kilo. De BYD ETP3 heeft zowel links als rechts een schuifdeur en de laadruimte heeft een antislipvloer en trekgespen.

Afbeelding: BYD

Aandrijflijnen

De BYD ETP3 heeft een 136 pk en 180 Nm sterke elektromotor. Een snelheidsduivel is de ETP3  logischerwijs niet. Zijn topsnelheid ligt op 100 km/h en in 13 seconden zit de ETP3 vanuit stilstand op een snelheid van 100 km/h. In de bodem zit een 44,9-kWh Blade Batterij (kobalt- en nikkelvrij) die de elektrische bedrijfswagen aan een actieradius van 238 kilometer helpt. Snelladen kan tot 50 kW.

Prijs BYD ETP3

De BYD ETP3 kost in Nederland €28.490. Standaard krijg je 16-inch lichtmetaal, Keyless Entry, een achteruitrijcamera, parkeersensoren achter, automatisch klimaatregeling, stoelverwarming, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, een instrumentarium met 5-inch LCD-schermpje, kunstlederen bekleding en een infotainmentsysteem met 7-inch display.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Laat hier je vraag achter. Een van onze Autoleaseman leasecoaches neemt contact met je op! Of stuur ons een bericht via WhatsApp.