Cover voor Checklist: Met de leaseauto op vakantie naar het buitenland

Checklist: Met de leaseauto op vakantie naar het buitenland

Met de leaseauto op vakantie is geen enkel probleem, echter waar moet je allemaal op letten als je met de auto van de zaak op vakantie gaat? Wij zetten een aantal punten voor je onder elkaar.

Tankpas

Er zijn twee mogelijkheden; Je kunt je tankpas ook in het buitenland gebruiken of je laat de getankte brandstof via je werkgever van je bijtelling aftrekken. Je moet je werkgever wel even vriendelijk vragen om hieraan mee te werken.

Groene kaart

De groene kaart (pasje tegenwoordig) is het verzekeringsbewijs van je auto. Als je met de aanhanger of caravan op vakantie gaat die meer dan 750 kg weegt, heb je voor veel landen ook voor je aanhanger/caravan een groene kaart nodig. Vraag deze aan bij je wagenparkbeheerder of leasemaatschappij.

Laadpalen app

Ga je met je elektrische auto op vakantie, dan vraagt dit om een andere aanpak. Het is niet zomaar instappen en wegwezen, maar voorbereiden en plannen! Waar staan de oplaadpalen en kun je er laden met je huidige laadpas? Tegenwoordig zijn er handige apps die je hiermee op weg kunnen helpen.

Vakantieauto

Als je met een andere zakenauto op vakantie gaat, realiseer je dan dat daar ook bijtelling voor betaalt moet worden. Je gebruikt hem immers privé. Je kunt wel je eigen zakenauto bij je werkgever inleveren, zodat je daar tijdelijk geen bijtelling voor betaalt.

De belangrijkst telefoonnummers

Mocht je in het buitenland pech krijgen met je zakenauto, dan is het goed om de telefoonnummers van de leasemaatschappij en van je automerk bij de hand te hebben. Zo hoeft een probleem (hopelijk) niet lang te duren.

Machtiging leaseauto

Als je naar Turkije, Tunesië of Marokko op vakantie gaat, vraag dan in ieder geval een machtiging aan bij je wagenparkbeheerder/leasemaatschappij. Met deze machtiging kan je aantonen dat je leaseauto niet gestolen is en je de auto mee op vakantie mag nemen. Twijfel je of je voor jouw vakantieland een machtiging nodig hebt, informeer dit dan van te voren bij je wagenparkbeheerder/leasemaatschappij.

Op de hoogte blijven van al het nieuws?

Kennis over auto’s en financieringsmogelijkheden? Die hebben wij wel! Doordat we al sinds 2015 actief zijn, weten we precies wat er allemaal komt kijken bij het afsluiten van een leasecontract. En deze schat aan informatie delen we maar al te graag met jou.