Cover voor De auto van het jaar 2024, de Tesla model 3 de grote winnaar.

De auto van het jaar 2024, de Tesla model 3 de grote winnaar.

De EV van het jaar 2024 Award is op 19 maart bij Verkeersveiligheid Groep Nederland in Lelystad uitgereikt. In drie categorieën is een winnaar gekozen, waarbij de Tesla Model 3 de overall winnaar is. Hiermee is het model uitgeroepen tot EV van het jaar 2024.

Drie segmenten
In het midden segment is de Opel Corsa met de eer bekroond, terwijl de Tesla Model 3 zegevierde in het hoge segment en overall winnaar is geworden. In het top segment staat de Mercedes EQE bovenaan. De zesde editie van de verkiezing werd georganiseerd door VZR in samenwerking Leaseplan Nederland, Autoweek, Eneco eMobility, het AD en EV-Database.

Objectieve beoordeling
Een deskundige jury, bestaande uit Martin Huisman (VZR), Roel Keunen (Eneco eMobility), Damiaan Hage (AutoWeek), Maartje van Tongeren (LeasePlan Nederland) en Niek Schenk (AD), heeft de deelnemende voertuigen beoordeeld op objectieve criteria. Denk aan trekgewicht, registraties, laadsnelheid en leaseprijs. Dit zorgt voor een meetbaar en transparant resultaat. 

Volvo EX30 uitgeroepen tot Belofte van 2024
Deze categorie is bedoeld om aandacht te geven aan EV’s die net op de markt zijn gekomen of binnenkort gaan komen. Hiermee geeft de jury erkenning aan een model dat nog niet te beoordelen is op feitelijke data. De Volvo EX30 heeft een uitstekend design, staat op een goed ontworpen platform en het rijgedrag is soepel, comfortabel en voorspelbaar. Daarbij heeft Volvo duurzaamheid hoog op de agenda staan en dat zien we bijvoorbeeld terug in de nieuwe kobaltvrije LFP-batterij van de instapversie van de EX30.

Interessante ontwikkelingen
Het bijbehorende onderzoek laat ook een aantal andere interessant ontwikkelingen zien. Zo zijn de leaseprijzen van EV’s dichter naar elkaar toe gegroeid. Stijgen laadsnelheden, met name bij reguliere EV’s, sterk en inmiddels zijn EV’s door toename trekgewicht ook caravantrekkers geworden.

De top 3 per segment ziet er als volgt uit:

Midden segment

  1. Opel Corsa Electric                        
  2. Fiat 500e    
  3. Peugeot e-208      

De Opel Corsa Electric is afgelopen jaar nieuw op de markt gekomen en scoort meteen goed op range, laadsnelheid en registraties.

Hoge segment

  1. Tesla Model 3 (en overall winnaar)
  2. BMW i4                     
  3. Tesla Model Y                         

De Tesla Model 3  onderscheidt zich door de gunstige leaseprijs en laadsnelheid

Top segment

  1. Mercedes-Benz EQE                            
  2. BMW i5
  3. XPENG G9  

De Mercedes EQE wint net als vorig jaar in dit segment door zijn goede rijeigenschappen, range (WLTP) en gunstige leaseprijs.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor de Autoleaseman nieuwsbrief. Zo ontvang jij al het laatste nieuws en updates. Zo mis jij geen enkel nieuws meer!

Bron: VZR

De Autoleaseman Impact

Lees ervaringen van wie er het meest toe doen: onze klanten.

Snelle service

Snel geholpen, nog extra ondersteuning gehad van Bram na de aanvraag. Binnen twee weken stond de auto op de stoep.

Snelle service en opvolging

Het ging allemaal heel snel, de kennis was zeer goed en ook het meedenken. Ook de opvolging was erg sympathiek na de goedkeuring.

Perfecte customer service van Autoleaseman !!!

Prima geholpen van offerte tot aanschaf van de auto. Helemaal niks op aan te merken, Yarton neemt de tijd voor je en geen vraag is te veel. Alles helder en duidelijk. Ik raad Autoleaseman iedereen aan.

Perfect.

Hele goeie ervaring, Heb eigenlijk alleen maar Yarton gesproken. Heeft me heel erg goed geholpen ook met verschillende keuzes/oplossingen, Kon altijd bij hem terecht heb helemaal niks te klagen.

Uitstekend geholpen en snel

Uitstekend geholpen en snel

Goede service en komt alle beloftes na.

Goed contact gehad met het personeel en een prachtige auto kunnen leasen. Top service!

Goede en heldere communicatie

Vriendelijk contact

Prima

Rustig, vriendelijk en prima contact. Geen vlugge koude zakelijke praatjes. Maar inhoudelijk en gevoel dat er tijd voor je genomen wordt bij vragen.

Top

Een heldere en transparante communicatie met Yarton. Hij heeft mij perfect begeleid in dit proces

Super geregeld allemaal

Kan niet meer zeggen als dat ik heel tevreden ben