Cover voor De Kia EV9, een update.

De Kia EV9, een update.

Wij wisten jullie een tijd geleden al te informeren over het elektrisch zevenpersoonsvlaggenschip van Kia, de Kia EV9. Hierover hebben wij nu meer informatie die wij maar al te graag met jullie delen!

Dat Kia met de EV9 de Amerikaanse markt wil bedienen, is duidelijk. De auto is meer dan 5 meter lang, bijna 2 meter breed, bijna 1,8 meter hoog en heeft een wielbasis van meer dan 3 meter. Ondanks zijn hoekige vorm heeft de auto een Cw-waarde van ‘slechts’ 0,28. Dat is niet extreem goed vergeleken met andere elektrische auto’s, maar wel als we naar zijn vorm kijken. Een kleinere Audi Q4 e-tron heeft immers dezelfde Cw-waarde.

Interieur van een van de grootste elektrische auto’s

De Kia EV9 is te bestellen met 6 of 7 stoelen. Kies je voor 7, dan wordt de tweede zitrij een bank. Opvallend aan deze stoelen is dat je ze om kan draaien en kan praten met de mensen op de derde zitrij.

Aandrijflijnen Kia EV9

Je kunt de Kia EV9 bestellen met achterwielaandrijving en vierwielaandrijving. De instapper heeft enkel een elektromotor op de achteras die goed is voor 204 pk en 350 Nm aan koppel. Hiermee sprint je van 0 naar 100 in 9,4 seconden. In de vierwielaangedreven variant heb je twee elektromotoren van 192 pk. Deze leveren in de goedkoopste vierwielaandrijver 250 Nm aan koppel op de vooras en 350 Nm aan koppel op de achteras. In de duurdere GT-Line leveren ze beide 350 Nm. 

Het accupakket van een van de grootste elektrische auto’s

Welke versie je ook kiest, je hebt altijd een 99,8 kWh accupakket in de bodem liggen. Opladen kan net als bij zijn kleinere broertje op hetzelfde platform, de EV6, middels een 800-volt boordnet. De laadsnelheden van de EV9 laat Kia nog niet weten, wel zegt het merk dat de accu in z’n 15 minuten voor 239 kilometer bij kan laden in geval van de achterwielaandrijver. De AWD-versie komt met dezelfde laadtijd 20 kilometer minder ver. De range is 541 kilometer voor de achterwielaandrijver en 497 kilometer voor de vierwielaandrijver.

Wanneer komt de Kia EV9 naar Nederland?

De Kia EV9 komt naar verluid eind dit naar richting Nederland. Prijzen zijn nog niet bekend, maar de geruchten gaan dat het vlaggenschip goedkoper wordt dan zijn concurrent de Volvo EX90.

Bekijk hier ons Kia aanbod