Cover voor De kogel is door de kerk. Geen wegenbelasting voor elektrische auto’s in 2025

De kogel is door de kerk. Geen wegenbelasting voor elektrische auto’s in 2025

Het schrappen van de mrb-vrijstelling voor elektrische auto’s was een groot onderwerp voor veel elektrische rijders. Nu lijkt er echter een meevaller aan te komen, want het demissionaire kabinet zou nog tot 2031 verminderde mrb willen voor EV’s.

Het goede nieuws voor ons milieu en de EV-rijder is dat in 2025 er nog steeds geen wegenbelasting geïnd zal worden op elektrische auto’s. Het slechte nieuws is tweeledig: plug-in hybride auto’s krijgen vanaf volgend jaar geen korting meer én de belastingkorting voor volledig elektrische auto’s gaat op termijn alsnog verdwijnen.

Niet meteen van 0 naar 100

Ten eerste is een elektrische auto nog altijd tot het einde van 2025 wegenbelastingvrij. De jaren erna zal de korting langzaam worden afgebouwd. Er is een periode tot en met 2031 vastgesteld. Vanaf 2026 gaan EV-rijders 60 procent van de oorspronkelijke wegenbelasting betalen. Vanaf 2029 is dat 65 procent en vanaf 2031 is de korting helemaal weg. Al met al hoeven EV-rijders dus vijf jaar langer dan eerder gepland nog niet volle mrb te betalen.

Plug-in hybride rijders

Plug-in hybride auto’s profiteren nu van een korting van 50 procent op de MRB. Deze vervalt al in 2025. Dat betekent dat PHEV-rijders volgend jaar het volle pond moeten gaan betalen voor de wegenbelasting. In het oorspronkelijke plan zou de korting op PHEVS in 2025 worden afgebouwd naar 25%. Nu gaat dat dus naar 0%. Altijd leuk, het veranderen van spelregels van de overheid als het spel nog gaande is.

Nu zijn PHEVs door het BPM-systeem in Nederland voordeliger in aanschaf ten opzichte van een auto met enkel een verbrandingsmotor. Echter, zijn ze ook een klap zwaarder. Met het volle tarief voor de wegenbelasting in het achterhoofd kan dat per kwartaal flink aantikken.

De Autoleaseman Impact

Lees ervaringen van wie er het meest toe doen: onze klanten.

Perfecte customer service van Autoleaseman !!!

Prima geholpen van offerte tot aanschaf van de auto. Helemaal niks op aan te merken, Yarton neemt de tijd voor je en geen vraag is te veel. Alles helder en duidelijk. Ik raad Autoleaseman iedereen aan.

Perfect.

Hele goeie ervaring, Heb eigenlijk alleen maar Yarton gesproken. Heeft me heel erg goed geholpen ook met verschillende keuzes/oplossingen, Kon altijd bij hem terecht heb helemaal niks te klagen.

Uitstekend geholpen en snel

Uitstekend geholpen en snel

Goede service en komt alle beloftes na.

Goed contact gehad met het personeel en een prachtige auto kunnen leasen. Top service!

Goede en heldere communicatie

Vriendelijk contact

Prima

Rustig, vriendelijk en prima contact. Geen vlugge koude zakelijke praatjes. Maar inhoudelijk en gevoel dat er tijd voor je genomen wordt bij vragen.

Top

Een heldere en transparante communicatie met Yarton. Hij heeft mij perfect begeleid in dit proces

Super geregeld allemaal

Kan niet meer zeggen als dat ik heel tevreden ben