Cover voor De lange levertijden zijn aan het herstellen

De lange levertijden zijn aan het herstellen

Het totaal aantal geregistreerde auto’s van het afgelopen half jaar staat op 107.024 exemplaren. Dat zijn er ruim 13.000 meer dan het half jaar daarvoor. Dit komt onder andere doordat fabrikanten en dus ook importeurs de opgebouwde tekorten aan het inlopen zijn.

Tesla aan de macht

Tesla lanceert zichzelf als marktleider dit eerste halfjaar. De Tesla model Y is een regelrechte schot in de roos. Met 3.715 geregistreerde exemplaren is het een verkooptopper. Een half jaar geleden stond de Volvo XC40 met 2.305 geregistreerde exemplaren nog bovenaan in het kampioenschap aantal registraties. Dit model staat nu met 3.140 registraties op plek twee.

Opvolgers

De Volkswagen Polo en de Ford Fiesta zijn kleine hatchbacks die een grote impact maken. Zo zijn er van de Volkswagen Polo al 1.904 exemplaren geregistreerd en van de Ford Fiesta zijn er dit jaar al 1.513 stuks geregistreerd.

Skoda Enyaq is de verliezende partij

De Skoda Enyaq heeft in 2023 een registratieaantal van 1.435 stuks. Wat opvallend is dat dit 270 exemplaren minder zijn dan vorig half jaar. Bij Skoda hebben ze de leveringsproblemen bij de Skoda Enyaq deels onder controle.