Cover voor De leaseprijs, hoe is deze opgebouwd?

De leaseprijs, hoe is deze opgebouwd?

Wil je een auto leasen? Dan zal je zien dat de prijzen heel erg uiteen liggen. Uiteraard maakt het type auto verschil. Maar er zijn nog meer factoren waarmee de leaseprijs van een auto wordt berekend. Wat bepaalt nou de leaseprijs en wat zit er precies bij inbegrepen? Dat zetten we voor je op een rij.

Wat zit er in de Private Leaseprijs?

Een van de redenen waarom Private Lease zo erg aan het groeien is de afgelopen jaren, is de overzichtelijkheid. Voor een vast maandelijks bedrag zit alle grote kosten in het tarief inbegrepen. Hoe dit opgebouwd is, hebben we hier voor u onder elkaar gezet. 

1. Afschrijving

Het duurste element die de hoogte van het leasebedrag van een auto bepalen is de afschrijving van de auto. Afschrijving is het verschil tussen de aankoopwaarde en de ingeschatte restwaarde van het voertuig.

2. Verzekering, onderhoud en motorijtuigenbelasting

De volgende drie componenten die een groot onderdeel zijn van de leaseprijs zijn de verzekering, regulier onderhoud en de motorrijtuigenbelasting. Een verzekering is uiteraard verplicht, net zoals de motorrijtuigenbelasting. Onderhoudskosten zijn ook een niet te vermijden kostenpost want elke auto heeft periodiek onderhoud nodig.

3. Rente en vervangend vervoer

Dan zijn er twee componenten die ook bepalend voor de hoogte van de leaseprijs zijn; rente en vervangend vervoer. Een leasemaatschappij moet namelijk geld aantrekken om leaseauto’s te kunnen aanschaffen. De rente die hierover betaald moet worden, wordt doorberekend naar de leaserijder. Ook vervangend vervoer, voor het geval u met pech aan de kant van de weg komt te staan, wordt bij inbegrepen in de leaseprijs. Hierin is het wel mogelijk te variëren in de servicegraad, waardoor kosten hoger of lager kunnen uitvallen. 

De kracht van de leasemaatschappij

De leasemaatschappij heeft op deze elementen veel macht, in positieve zin. De leasemaatschappij kan de elementen in grote aantallen inkopen. Zo profiteer jij van kortingen die de leasemaatschappij voor jou heeft onderhandeld. De leasemaatschappij heeft een groot netwerk waar jij het voertuig kan onderbrengen voor reparatie en onderhoud, zo bent u niet afhankelijk van 1 garage.

Altijd op de hoogte blijven?

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het actuele nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Zo ontvang jij per mail het laatste nieuws.