Cover voor De magische elektrische 1.000 km-grens is doorbroken, de NIU ET7 doet het.

De magische elektrische 1.000 km-grens is doorbroken, de NIU ET7 doet het.

De grootste elektrische sedan van Nio heeft tijdens een praktijktest maar liefst een dikke 1.000 kilometer op één acculading gereden. We hebben het over de ook in Nederland leverbare Nio ET7, maar dan met een twist.

NIO heeft namelijk een auto die ruim 1.000 km ver komt op een acculading, wat zelfs getest is in de praktijk!

NIO heeft namelijk een praktijktest gedaan waarbij hun NIO ET7 Ultra Range 1.044 km ver kwam. Zonder bij te laden, welteverstaan.

De auto werd bestuurd door niemand minder dan William Li. We horen je denken ‘William Wie?’, maar dat is dus de CEO en mede-oprichter van NIO. Hij maakte een tripje van 14 uur en legde daarbij 1.044 km af. En toen was de accu nog niet leeg, want hij had nog 36 km over.

Meneer Li heeft zeker de hele tijd met een slakkengangetje gereden? Dat valt reuze mee, want de gemiddelde snelheid lag op 83,9 km/u. Li heeft ook nog 1,6 uur pauze genomen, dus de daadwerkelijke rijtijd was 12,4 uur.

Batterij NIO ET7

Om deze indrukwekkende actieradius te halen heeft de NIO ET7 wel een serieuze batterij nodig. Het gaat namelijk om een 150 kWh-accupakket. Toch schijnt het gewicht nog enigszins mee te vallen, want NIO maakt gebruik van speciale compacte accucellen. Volgens de Chinezen heeft deze accu de hoogste energiedichtheid van alle seriegeproduceerde accu’s.

Beschikbaarheid in Nederland

Kun je deze auto ook al bestellen in Nederland? Nog niet. De NIO ET7 is wel leverbaar, maar vooralsnog alleen als Standard Range en Long Range. De Ultra Range met 150 kWh wordt volgens de website van NIO verwacht in 2023, maar dat gaan ‘m waarschijnlijk niet meer worden. Reken er dus op dat deze versie volgend jaar leverbaar wordt.

Benieuwd naar alle mogelijkheden?

Laat onderstaand je contactgegevens achter. Een van onze Autoleaseman coaches neemt contact met je op om alle mogelijkheden te bespreken.