Cover voor De nieuwe Dacia Duster onthuld; Het model is een stuk stoerder geworden.

De nieuwe Dacia Duster onthuld; Het model is een stuk stoerder geworden.

Na een ruime zes jaar mag de tweede generatie Dacia Duster met pensioen. Er is nu namelijk een fonkelnieuwe. De nieuwe Dacia Duster breekt zowel onderhuids als vanbuiten sterk met zijn voorganger, maar voelt toch vertrouwd.

De Dacia Sandero is in Europa onder particulieren sinds 2017 onafgebroken de populairste nieuwe personenauto. Sinds de introductie van de eerste generatie Duster in 2010 zijn er meer dan 2,26 miljoen exemplaren van verkocht. Sinds 2018 mag die relatief nuchtere SUV-achtige zich zelfs de onder Europese particulieren populairste nieuwe SUV noemen. De huidige tweede generatie Duster draait mee sinds 2017 en hoewel die auto inmiddels al jaren over moderne Renault-motoren beschikt, staat die auto nog op een doorontwikkelde versie van zijn inmiddels 14 jaar oude voorganger, Dit is reden tot vernieuwing en Dacia kondigt daarom een facelift aan.

Motoriseringen Dacia Duster

Wat motoriseringen betreft, heb je drie keuzes. Een ECO-G-100 met 100 pk en een 50 liter benzine- en LPG-tank. Er staat ook een TCe 130 met 130 pk op de prijslijst. Deze 1,2-liter driecilinder benzinemotor wordt bijgestaan door een starter/generator gekoppeld aan een 0,8 kWh batterij. De mild-hybride aandrijflijn aandrijflijn is ook met 4×4 leverbaar.

Afmetingen

Over het uiterlijk en de techniek van de nieuwe Dacia Duster straks meer. We beginnen bij de afmetingen, want op dat vlak is er iets opvallends aan de hand. De nieuwe Dacia Duster is met zijn lengte van 4,34 meter namelijk praktisch net zo lang als de Duster die hij vervangt. Interessant, want veelal maken auto’s bij een generatiewissel een kleine groeispurt. De Duster dus niet. Niet nodig, vindt Dacia.

Design

De nieuwe Dacia Duster is direct als Duster te herkennen, maar toch is nagenoeg alles anders. Deze Duster is de eerste Dacia die van meet af aan het huidige familiegezicht van het merk – compleet met de nieuwe emblemen – krijgt aangemeten. Het inmiddels van alle Dacia’s bekende front is op de nieuwe Duster echter net even strakker. De sterk aflopende motorkap is vrijwel volledig recht afgesneden, de koplampen sluiten met een strakke verticale lijn aan op de grille en in de voorbumper zien we verticale koelsleuven.

Meer hoeken en vouwen? Zeker! Dacia geeft de nieuwe Duster opvallend hoekig gevormde en stevig uitgebouwde wielkasten. De achterruit duikt minder diep de achterklep in en bovenaan de achterruit zien we een geïntegreerde dakspoiler met aan weerszijden een verhoging. Dacia geeft de Duster een achterbumper waar optisch meer werk van is gemaakt en kleedt zijn SUV-achtige niet alleen aan met brede kunststof randen rond de wielkasten en dorpels, maar plakt ook een flink stuk kunststof aan de voorzijde van het voorportier.

Dacia Duster en Nederland

De nieuwe Dacia Duster komt in het voorjaar van 2024 naar Nederland. De prijzen volgen in aanloop naar de marktintroductie. Hij wordt leverbaar als Essential, Expression, Extreme én als extra riant uitgeruste Journey.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor de nieuwe Dacia Duster?

Laat onderstaand je contactgegevens achter. Een van onze Autoleaseman coaches neemt contact met je op, zo inventariseren wij samen alle mogelijkheden!