Cover voor De nieuwe Polestar 4.

De nieuwe Polestar 4.

Onlangs presenteerde Polestar de Polestar 3. Het bedrijf uit Zweden pakt gelijk door en introduceert de Polestar 4. Hoewel zijn naamgeving anders doet vermoeden, staat de splinternieuwe Polestar 4 niet boven de 3. Qua vormgeving en prijs plaats Polestar het nieuwe voertuig tussen de Polestar 2 en 3.

  • 600 kilometer bereik en maximaal 544 pk
  • Indicatieprijs van €60.000
  • Lancering staat gepland voor begin 2024
  • Uniek design gecombineerd unieke prestaties

Polestar introduceert de Polestar 4, een elektrische performance SUV coupé. De tweede SUV in het gamma van Polestar is een nieuw soort SUV coupé met de aerodynamica van een coupé en de ruimte van een SUV. De snelste productieauto van Polestar tot nu toe bevat designelementen die voor het eerst te zien waren op de conceptauto’s van het merk. De Polestar 4 bevindt zich qua afmetingen en prijsstelling tussen de Polestar 2 en de Polestar 3.

De Polestar 4 wordt leverbaar met twee motoren, of één met achterwielaandrijving. Beide Longe range-versies zijn uitgerust met een accu van 102 kWh. De Long range Dual motor heeft een vermogen van 400 kW (544 pk), 686 Nm koppel en een voorlopig streefbereik van maximaal 560 km WLTP. Deze versie kan de voorste elektromotor ontkoppelen wanneer deze niet nodig is, om het bereik en de efficiency te maximaliseren. De achterwiel aangedreven Long range Single motor heeft 200 kW (272 pk), 343 Nm koppel en een voorlopig doelbereik van maximaal 600 km WLTP.

Wanneer komt de Polestar 4 naar Nederland?

De grootschalige lancering in andere markten, waaronder Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific, staat gepland voor begin 2024, waarbij de verkoop en productie voor deze markten in de loop van dat jaar zullen toenemen. Alle details voor deze markten worden in 2024 gepresenteerd. De indicatieve vanaf prijs bij de lancering is  EUR 60.000.