Cover voor De nieuwe Volkswagen Passat, groter dan ooit.

De nieuwe Volkswagen Passat, groter dan ooit.

Het D-segment is in Nederland niet meer wat het was. Volkswagen durft het echter nog steeds aan. Volkswagen komt met met een nieuwe Volkswagen Passat, die enkel als stationwagen te bestellen is. De negende generatie is groter dan ooit.

De grootste Volkswagen Passat ooit

De nieuwe Volkswagen Passat is in de lengte zo’n 14 centimeter gegroeid. De wielbasis is met slechts 5 centimeter toegenomen. De nieuwe generatie heeft een veel vriendelijkere uitstraling dan de vorige. Dit komt mede doordat hier geen grille meer zit met meerdere lamellen en er is gekozen voor rondere vormen bij de luchtopeningen hier onderaan. Standaard is de Passat uitgerust met ledverlichting, maar optioneel kan je ook gaan voor matrix-koplampen.

Interieur

De blikvanger in het interieur is een 12,9 inch scherm dat optioneel 15 inch is. Dit scherm kan je kennen van de Volkswagen Id.7 Verder zie je nog een groot scherm achter het stuur. Deze heeft nog steeds aanraakgevoelige knoppen, maar op het stuur vinden we opnieuw fysieke knoppen.

Bron: Volkswagen

De Volkswagen Passat is zo comfortabel als een Phaeton

Wil je veel comfort in je Volkswagen Passat? Dan kan je kiezen voor 14-voudig elektrisch verstelbare stoelen gaan die uit de Touareg komen. Ook een optie waarmee de Volkswagen zichzelf inparkeert en via een app uit een klein parkeervakje is te rijden, is te bestellen. Zaken als adaptieve cruise control zijn standaard.

Als je ultiem comfort in de Volkswagen Passat wil, moet je niet alleen de duurdere stoelen aanvinken. Er is namelijk ook een adaptief onderstel te bestellen. Volkswagen zegt dat deze zo comfortabel is in te stellen dat het de Pheaton doet vergeten. Of de nieuwe Passat die belofte waar kan maken, moet nog maar blijken in een test met de Volkswagen.

Alleen als (plug-in) hybride

Het adaptieve onderstel is standaard voor de plug-in hybrides. Er is keuze uit twee uitvoeringen met stekker, een met 204 en een met 272 pk. Beide hebben ze een 1,5-liter viercilinder en een elektromotor. De elektromotor put altijd zijn energie uit een 25,7 kWh (bruto) accupakket waarmee je zo’n 120 kilometer ver kan komen. Opladen kan aan de thuislader met 11 kW maar ook aan de snellader met 50 kW.

Er komt ook een mild-hybride bestaande uit een 1.5 TSI en een starter/generator. Deze aandrijflijn is goed voor 150 pk.

Verder zijn er nog twee 2.0 TSI-motoren en drie diesels. De snelste diesel en snelste niet-hybride benzine hebben standaard vierwielaandrijving. Diesels en versies zonder elektro-hulp komen echter niet naar Nederland. Welke motorisering je ook kiest, schakelen gaat altijd via een DSG-bak met zes versnellingen.

Wanneer wordt de nieuwe Passat geleverd?

In het eerste kwartaal van 2024 verschijnt de nieuwe Volkswagen Passat Variant op de markt. De wereldpremière is de op de IAA in München. Prijzen en meer informatie worden in de loop van de marktintroductie bekendgemaakt.

Bron: Autovisie

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.