Cover voor De prijs van de Tesla model Y veranderd weer, stijging verwacht.

De prijs van de Tesla model Y veranderd weer, stijging verwacht.

Tesla verhoogt Model Y-prijs ‘in aantal Europese landen. De Tesla Model Y is de afgelopen tijd vaak in prijs verlaagd, maar eind deze week gaat de prijs juist weer wat omhoog, zo maakt Tesla bekend.

Tesla houdt er nogal een wispelturig prijsbeleid op na, je weet wat dat betreft maar nooit wanneer je de beste deal te pakken hebt. Tesla verhoogt namelijk in ‘een aantal Europese landen’ met ingang van vrijdag 22 maart de prijs van de Model Y met ongeveer 2.000 euro duizend euro.

Om welke landen het precies gaat, is nog niet duidelijk. Eerder deze maand verhoogde Tesla in de VS ook al de prijzen van sommige Model Y-modellen met duizend dollar. De marges van Tesla zijn geraakt door een prijzenoorlog met concurrenten die meer dan een jaar geleden begon.

Project Redwood

Aan de andere kant is er wel een positieve ontwikkeling. Tesla is namelijk van plan in juni 2025 te beginnen met de bouw van een EV met een consumentenprijs van ongeveer 25 duizend euro. Er gaan al langer geruchten rond dat Tesla met een “goedkoop” voertuig komt. Deze geruchten beginnen steeds meer vorm te krijgen.

Het nieuwe model, zou een compacte cross-over zijn, schuit voorlopig onder de codenaam ‘Redwood’. Tesla heeft vorig jaar diverse offerteaanvragen verstuurd naar leveranciers, waarin een wekelijks productievolume van 10.000 auto’s werd voorspeld.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo blijf jij op de hoogte van al het laatste nieuws. Zo blijf jij altijd up to date!