Cover voor Lucid Air toegankelijker vanaf prijs halve ton omlaag

Lucid Air toegankelijker vanaf prijs halve ton omlaag

We zullen niet zeggen dat de Lucid Air opeens betaalbaar is, maar de nieuwe instapper is wel een stuk minder duur.

Na de indrukwekkende en beresterke Lucid Air Dream Edition en de iets mildere maar nog altijd heftige Air Grand Touring breidt Lucid het Air-aanbod nu uit naar beneden. Het zet de Air Pure AWD en Air Touring op de Nederlandse prijslijst.

Wat kan je verwachten qua prijs?

Tussen de vele nieuwkomers die de markt overstromen springt Lucid er toch wel bovenuit. Met de Lucid air weten ze zelfs Tesla af te troeven. Er kleeft wel een flink nadeel aan. Dat is het torenhoge prijskaartje. De Lucid Air Dream Edition kost €222.000. En de Grand Touring is met €180.500 ook geen koopje. Voorlopig is de instapper dus de Lucid Air Pure met vierwielaandrijving. Daarvoor ben je €115.000 kwijt. Nog steeds een hoop geld, maar het scheelt wel de helft ten opzichte van de Lucid Air Dream Edition. 

Range

Het paradepaard van Lucid is het bereik van de voertuigen. De Lucid Air Dream edition performance heeft een WLTP beriek van 861 km. Het mooie is: de Pure kost de helft van de Dream Edition, maar je krijgt niet de helft van de range. De Lucid Air Pure heeft namelijk alsnog een hele riante actieradius van 725 km

Concurrentie

Hoewel de Lucid Air een stuk goedkoper is geworden met de nieuwe instapversie, is ‘ie nog steeds duurder dan de concurrentie. De vanaf prijs van een Tesla Model S en een Mercedes EQS liggen lager.

De Lucid heeft echter wel wat te bieden: betere afwerking dan de Model S en meer vermogen dan de Mercedes EQS bijvoorbeeld. Als je in dit segment gaat shoppen is de Lucid dus zeker het overwegen waard.