Cover voor Een gloednieuwe generatie Hyundai Kona

Een gloednieuwe generatie Hyundai Kona

Een nieuwe generatie Hyundai KONA staat op het punt om het huidige model te vervangen. Het nieuwe model komt er in verschillende versies, waaronder hybride-elektrisch, als sportieve N-line en uiteraard de volledig elektrische variant. Alle versies delen dezelfde architectuur, maar hebben elk hun eigen specifieke, futuristische styling.

De meest opvallende veranderingen van de nieuwe Hyundai Kona Electric zijn te vinden aan de buitenkant. Zo zijn de ontwerpers druk geweest met stylen van de lampen. De tweede generatie gaat met de trend mee en kent nu doorlopende ledstrips aan zowel de voor- als achterkant van de wagen. Daarmee krijgt de auto een futuristische look. De achterlichtunits zitten, net als bij de eerste generatie, in de spatborden verwerkt. Ditmaal echter iets minder subtiel.

Gegroeid, in alle opzichten.

De nieuwe Hyundai KONA is gegroeid, in alle opzichten, maar blijft een op stedelijk gebruik gerichte SUV. Zijn gedurfde styling straalt veel dynamiek uit en het interieur is nog meer op de bestuurder gericht. De nieuwe Hyundai Kona is ruim 15 cm gegroeid ten opzichte van de vorige generatie, ook is de nieuwe generatie 2,5cm breder en is zelfs de wielbasis gegroeid met 6cm. Dit heeft als resultaat dat de populaire Hyundai Kona meer richting een C-segmenter kruipt. Door de groei van 15cm is er op de achterbank 7,7cm meer beenruimte voor de passagiers. Voorin is er plaats gemaakt voor twee 12,3-inch beeldschermen. Waar veel mensen blij van gaan worden is dat Hyundai er voor heeft gekozen om veel fysieke knoppen in het interieur te plaatsen. Zo hoef je niet door ellenlange menu’s te scrollen om bijvoorbeeld de stoelverwarming in te schakelen.

Nieuwe Kona Electric krijgt batterijpakket (long-range) van 65.4 kWh

Een nieuwe Kona is standaard uitgerust met een batterijpakket van 48.4 kWh (elektromotor van 114.5 kW) of in de ‘longe-range-uitvoering’ met een elektromotor van 160 kW. Deze laatste moet ervoor zorgen dat afhankelijk van rijgedrag en omgevingsomstandigheden in praktijk de Kona ruimschoots (naar schatting) de 400 km gaat overschrijden. Opladen van 10 tot 80 procent gaat in 41 minuten. Bij lage temperaturen is de batterij voor te verwarmen en krijgt de Kona een verlichte laadpoort voor een verbeterde zichtbaarheid in het donker.

Marktlancering

De nieuwe Hyundai Kona verschijnt later dit jaar op de markt. Hier in Europa komt de crossover als Electric (volledig elektrisch), Hybrid (hybride-elektrisch) en als Mild-Hybrid (mild hybride) beschikbaar. Prijzen en meer informatie volgen in een later stadium.