Cover voor Enorme verschillen in laadtarieven per gemeente

Enorme verschillen in laadtarieven per gemeente

Terwijl de elektrische auto aan een stevige opmars bezig is en ook het aantal plaatsen waar men de auto kan opladen blijft groeien, zijn de verschillen in oplaadtarieven erg groot

Het verschil van laadtarieven per gemeente kunnen namelijk tot maar liefst 35 eurocent per kWh afwijken, zo blijkt uit een analyse van independer op basis van data afkomstig van Eco-Movement.

Waar ben je het goedkoopst uit?

Het scheelt dus flink in de portemonnee waar iemand in ons land zijn of haar auto oplaadt. De gemeenten Losser, Staphorst en West Maas en Waal zijn met gemiddeld 25 cent per kWh het goedkoopst.

Utrecht is de duurste provincie

In de provincie Utrecht zijn mensen met een elektrische auto het slechtste af. Gemiddeld is het laadtarief hier €0,51 per kWh. In Overijssel is men bij een reguliere laadpaal gemiddeld juist het gunstigst uit met gemiddeld €0,31 per kWh. Daar komen nog wel de eventuele kosten van je laadpas bij.

Ondergrondse parkeergarage gemiddeld het duurst

Wie niet thuis laadt moet goed beseffen dat een ondergrondse parkeerplaats gemiddeld 16,8 procent duurder is dan een gemiddelde parkeerplaats elders in de stad. Ook parkeerterreinen en parkeergarages zijn flink duurder. Hier is iemand gemiddeld 13,6 procent meer kwijt dan op een reguliere parkeerplaats.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Kennis over auto’s en financieringsmogelijkheden? Die hebben wij wel! Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief, zo ontvang jij altijd al het nieuws.