Autoleaseman /

meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen

Wat kan ik van Autoleaseman verwachten?

Autoleaseman kent de automarkt én de leasewereld. Waar vind je de scherpst geprijsde auto’s? Wie biedt het leasecontract met de laagste kosten en de beste voorwaarden? Autoleaseman vindt en vergelijkt de beste oplossingen uit het enorme leaseaanbod. En dat helemaal voor niets. Of het nu gaat om private lease, operational lease, short lease of financial lease, voor zowel zakelijk gebruik als privé.

Hoe kom ik aan een offerte van Autoleaseman?

Op de website van Autoleaseman geef je je voorkeuren aan. Vervolgens laat Autoleaseman je een overzicht zien van alle auto’s met een maandbedrag dat toereikend is voor jouw budget. En zo kun je je een offerte aanvragen.

Ik wil graag advies over leasen, kan dat?

Jazeker, en dat kost je niets. Autoleaseman weet waar hij de scherpst geprijsde auto’s vindt. En welke aanbieder het leasecontract biedt met de laagste kosten en de beste voorwaarden voor jou.

Kan ik vooraf een proefrit maken?

Ja, dat kan. Een proefrit behoort niet tot het standaard aanbod, maar is eventueel te regelen.

Loop ik een risico bij een leasecontract?

Je loopt geen enkel risico, in tegenstelling tot het rijden van een eigen auto, wat onnodig veel zorgen met zich meebrengt. Of je nu zakelijk, privé of tijdelijk een auto rijdt, door een auto te leasen weet je altijd waar je aan toe bent. De kosten zijn meteen duidelijk: je betaalt alleen een vast bedrag dat past binnen je budget, naast de brandstofkosten.

Met wie werkt Autoleaseman samen?

Autoleaseman werkt samen met Leaseplan, , Findio, VWPFS, Alpha Credit, Alphabet, Arval en Athlon. Iedere partner heeft zijn eigen specialiteit. De één munt uit in premium producten, de andere in kortlopende contracten, en weer een andere in bedrijfswagens of contracten met een laag kilometrage. Autoleaseman zoekt, vergelijkt en biedt de oplossing die het beste bij jouw wensen past.

Hoe kan ik Autoleaseman bereiken?

Op onze website staat alle informatie die je nodig hebt. Maar heb je vragen of wil je graag iemand spreken? Op onze contactpagina staan al onze gegevens.

Wat is het verschil tussen de verschillende leasevormen?

Het eerste verschil is de periode waarin je een auto leaset. Tot 24 maanden noemen we Short Lease. Bij langere vormen van lease bestaat een onderscheid tussen privé een auto leasen (oftewel Private Lease) en zakelijk. Zakelijk leasen kan ook op verschillende manieren: Operational Lease is de meest traditionele vorm van leasen, waarbij je een auto huurt voor een vooraf afgesproken periode. Je betaalt een vast bedrag per maand en je brandstofkosten en je hebt het eerste recht op koop. Bij Financial Lease is de auto vanaf het moment dat je het leasecontract ondertekent van jou.

Wordt mijn contract aangemeld bij het BKR?

Bij het afsluiten van een leasecontract ga je een betalingsverplichting aan voor langere tijd in ruil voor mobiliteit, gemak en zekerheid. Het is uiteraard in zowel jouw belang als in het belang van de leasemaatschappij dat je geen verplichting aangaat die je niet na kunt komen. De totale verplichting wordt daarom BKR-geregistreerd (100%). Dit is alleen van toepassing bij Private Lease. Bij zakelijke lease krijg je geen bkr-registratie.

Ik ben ZZP’er, welke vormen van lease zijn interessant voor mij?

Dat is volledig afhankelijk van jouw situatie en dat van je bedrijf. Autoleaseman kan je helpen bij het nemen van de beste beslissing. In principe zijn alle vormen van lease, dus short-, operational, private- en financial lease te kiezen als ZZP’er.

Betaal ik als consument bijtelling over een lease auto?

Ja, je betaalt bijtelling over je zakelijke lease-auto wanneer je meer dan 500 kilometer privé per jaar rijdt.
 Heb je een zakelijke lease-auto en gebruik je deze privé voor meer dan 500 kilometer per jaar: alleen dan betaal je bijtelling.

Meest gestelde vragen over Operational Lease

Wat is precies in het Operational Lease contract opgenomen?

Bij Operational Lease huur je een auto voor een vooraf afgesproken periode van 24 tot en met 60 maanden. Bij Full Operational Lease zijn reparatie, onderhoud, banden, verzekering, houderschapsbelasting en vervangend vervoer als service-elementen opgenomen. Bij Netto Operational Lease huur je een auto zonder deze servicecomponenten.

Kan ik als particulier ook een Operational Lease contract afsluiten?

Nee, voor particulieren bestaat er Private Lease. Bij Private Lease zijn de reparatie, onderhoud, banden, verzekering, houderschapsbelasting en vervangend vervoer als service-elementen opgenomen. Je betaalt hiervoor een vast bedrag per maand. Je hebt dus de voordelen van autorijden, maar dan zonder de risico’s.

Kan ik de auto na de looptijd van het contract overnemen?

Bij Operational Lease huur je een auto voor een vooraf afgesproken periode van 24 tot en met 60 maanden. Na afloop van die periode heb je het eerste recht op koop, maar niet tegen een vooraf vastgestelde prijs. Je kunt dus altijd nog bepalen of dit dan interessant is voor jou.

Wat zijn de risico’s van Operational Lease?

Bij Operational Lease loop je geen enkel risico. Je huurt een auto voor een vooraf afgesproken periode van 24 tot en met 60 maanden. De kosten zijn meteen duidelijk: je betaalt alleen een vast bedrag dat past binnen je budget, naast de brandstofkosten.

Wat is het voordeel van een tussenpersoon als Autoleaseman in dit geval?

Autoleaseman kijkt naar de behoefte van jou als klant: wat voor auto zoek je, voor welk budget en welke service-elementen vind je belangrijk? In heel Nederland werken we samen met leasemaatschappijen die hun eigen inkoop doen bij dealers of importeurs. Die partijen vergelijken we met elkaar. Zo zorgen wij altijd voor de beste inkoopcondities. Dit levert een beter resultaat op dan de schaalvoordelen die leasemaatschappijen zelf kunnen genereren. Wat ook toegevoegde waarde heeft: wij denken met je mee, geven advies en kunnen voor jou als klant met alle partijen onderhandelen.

Meest gestelde vragen over Financial Lease

Wanneer is de auto van mij bij Financial Lease?

Bij Financial Lease is de auto vanaf het moment dat je het leasecontract ondertekent van jou. Bij Financial Lease geldt een looptijd van 24 tot en met 60 maanden, voor zowel nieuwe als gebruikte auto’s. De auto staat op jouw balans geactiveerd. Jij financiert de auto en daar betaal je rente voor. Je hebt dus je investeringsaftrek, maar je hoeft niet de volledige investering in één keer op te brengen.

Kan ik ook een Financial Lease contract op een gebruikte auto afsluiten?

Jazeker, Financial Lease is geschikt voor zowel nieuwe als gebruikte auto’s. Bij andere vormen van lease kun je weliswaar aangeven waaraan een auto moet voldoen, maar met Financial Lease krijg je de auto die je zelf hebt gezien en uitgekozen.

Wat zijn de risico’s van Financial Lease?

Bij Financial Lease staat de auto op jouw balans. Aan het einde van het contract is de auto volledig van jou. Het kan zijn dat de auto dan minder waard is dan op voorhand was ingeschat. Dit heet het restwaarderisico. Bij Operational Lease is de leasemaatschappij hiervoor verantwoordelijk, bij Financial Lease ben je dat zelf. Het zou dus kunnen dat de waarde van je auto wat kan tegenvallen, maar de auto is wel helemaal van jou.

Wat is het voordeel van een tussenpersoon als Autoleaseman in dit geval?

Autoleaseman kijkt naar de behoefte van jou als klant: wat voor auto zoek je, voor welk budget en welke service-elementen vind je belangrijk? In heel Nederland werken we samen met leasemaatschappijen die hun eigen inkoop doen bij dealers of importeurs. Voor elk merk en elk model werken we met meerdere partijen bij wie je je auto kunt leasen. Die partijen vergelijken we met elkaar. Zo zorgen wij altijd voor de beste inkoopcondities. Dit levert een beter resultaat op dan de schaalvoordelen die leasemaatschappijen zelf kunnen genereren. Wat ook toegevoegde waarde heeft: wij denken met je mee, geven advies en kunnen voor jou als klant met alle partijen onderhandelen. Heb je al een specifieke auto op het oog? Dan helpen wij je met onderhandelen.

Meest gestelde vragen over Private Lease

Wat is er precies in het Private Lease contract opgenomen?

Bij Private Lease huur je eigenlijk een auto voor een vooraf afgesproken periode van 24 tot en met 60 maanden. Bij Private Lease zijn de volgende service-elementen opgenomen: reparatie, onderhoud, banden, verzekering, houderschapsbelasting en vervangend vervoer. Je loopt zelf geen enkel risico en betaalt een vast bedrag per maand en je brandstofkosten, verder niets. Je hebt dus alleen de voordelen van autorijden zonder de risico’s.

Ik ben ZZP-er, kan ik ook een Private Lease contract afsluiten?

Ja dat kan. Maar het is in bijna geen enkel geval fiscaal de slimste keuze. Een meer logische keuze is zakelijke of financial lease of short lease, omdat je daar beter gebruik kunt maken van mogelijkheden die belastingstelsel jou als zzp’er biedt. Bij financial lease en short lease betaal je geen bijtelling en hoef je geen ritregistratie bij te houden. Bij Private Lease moet dat wel, omdat je moet kunnen aantonen welke kilometers je zakelijk dan wel privé hebt gebruikt.

Is er een leeftijdsgrens voor het afsluiten van een overeenkomst?

Bij de meeste maatschappijen wordt een einde-contractleeftijd gehanteerd van 75 jaar. Dat betekent dus dat als je 71 jaar bent, je een contract kunt aangaan voor maximaal 4 jaar.

Heeft Private Lease invloed op het aangaan van een hypotheek?

Ja, wanneer je een Private Lease overeenkomst afsluit heeft dit invloed op de maximale hypotheek die je aan kunt vragen.

Komt de afbeelding in een Private Lease deal overeen met de werkelijkheid?

Nee, dit is over het algemeen niet zo. Wel proberen wij ervoor te zorgen dat deze zoveel mogelijk lijkt op de werkelijkheid.

WAAROM AUTOLEASEMAN

  • Altijd de beste autodeal
  • Altijd de beste offertes
  • Autoleaseman denkt vanuit jouw budget
  • Snel contact
  • Deskundig en ervaren op zoek naar de juiste oplossing
  • Leasen is verstandiger dan kopen
  • Kijk en vergelijk op prijs en voorwaarden
  • Onbereikbaar wordt bereikbaar
  • Sneller je eigen auto verkopen en dus cashen zonder moeite
  • Ons advies is gratis, voor niets

Wist je dat leasen goedkoper is dan kopen?

Een auto leasen is op termijn veel goedkoper dan er een te kopen. Denk naast de kosten voor aanschaf en onderhoud ook aan afschrijving, banden, verzekering etc en in de vergelijking kies je al gauw voor leasen!