Cover voor Het automerk: Tesla

Het automerk: Tesla

Welkom bij de Autoleaseman blog. In deze blog leest u alles over alle automerken die in Nederland aanwezig zijn. In deze editie gaan wij het automerk Tesla bekijken. Tesla Inc. (voorheen Tesla Motors) werd in 2003 opgericht door Martin Eberhard en Marc Tarpenning. De huidige topman Elon Musk stapte een jaar later in.

Cover voor Het automerk: Tesla

Tesla is een van de meest waardevolle automerken ter wereld

Het begon voor het bedrijf in 2005. Een samenwerking met Lotus heeft gezorgd dat het eerste voertuig van Tesla een feit kon worden. Uit deze samenwerking in 2006 kwam de elektrische Tesla Roadster. Bij deze auto is alles begonnen voor het merk. De Model S werd in 2008 aangekondigd en kwam in 2012 op de markt. De grote vijfdeurs hatchback werd onder meer uitgerust met het controversiële, semiautonome Autopilot-systeem. Het bedrijf levert sinds 2015 de cross-over Model X en is in 2017 met de productie van de compacte Model 3 gestart. Sinds 2022 is de Tesla Model Y ook op de markt.

Het merk heeft de laatste jaren hard aan de weg gewerkt. De voertuigen zijn populair door de futuristische looks en infotainment systemen. Dit gecombineerd met een uitstekende range zorgt ervoor dat alle voertuigen zeer populair zijn onder verschillende doelgroepen.

Apple-achtige taferelen

Toen de compacte Model 3 in maart 2016 werd onthuld, zorgde dat voor Apple-achtige taferelen. Over de hele wereld stonden tienduizenden mensen in de rij bij Tesla Stores om een Model 3 te reserveren. Binnen vierentwintig uur had het bedrijf al 115.000 voorinschrijvingen ontvangen.