Cover voor Het elektrisch vlaggenschip van KIA, de EV9

Het elektrisch vlaggenschip van KIA, de EV9

Na de Kia EV6 komt Kia met een elektrische zevenpersoonsvlaggenschip, de Kia EV9. De geruchten waren al langer aanwezig dat Kia met de elektrische zevenschipper. Per vandaag heeft Kia echter ook beelden onthuld. Zie onderstaand de beelden van de nieuwe Kia EV9

Cover voor Het elektrisch vlaggenschip van KIA, de EV9

De Kia EV9 is een grote SUV voor kroostrijke gezinnen die gebouwd is op het E-GMP platform waar ook de Kia EV6 en de Hyundai Ioniq 5 en Hyundai Ioniq 6 op rusten. Dit volledig elektrische model is net geen 5 meter lang en heeft een derde zitrij achterin. Kia heeft zelfs een systeem bedacht om de stoelen op de tweede rij 180 graden te draaien om achteraan in de auto een lounge te creĆ«ren, althans in een zeszitsconfiguratie volgens de vrijgegeven afbeeldingen.

Rijbereik

Het exterieurontwerp is vierkant, met een verticale lichtsignatuur die Kia’s kenmerkende tiger nose omlijst. De volledige onthulling staat gepland voor 28 maart 2023, dus het Koreaanse merk is erg vaag gebleven over de technische specificaties van de EV9.

Kia heeft via de conceptcar al aangegeven dat de SUV dankzij de 800-voltarchitectuur snel kan worden opgeladen en een actieradius van 500 km zou moeten hebben. Geen info over de motoren, maar op basis van de EV6 kunnen we een versie met 228 en met 325 pk verwachten, of zelfs met 585 pk!