Cover voor Hoe kan je de lange levertijden van een nieuwe auto omzeilen?

Hoe kan je de lange levertijden van een nieuwe auto omzeilen?

De lange levertijden van nieuwe auto’s zijn bekend. De lange levertijd is veroorzaakt door de tekorten aan chips en andere onderdelen. Hierdoor kan tussen de bestelling van je auto en het moment van de uiteindelijke aflevering maanden zitten. Autoleaseman heeft een aantal tips en trics voor je hoe je deze lange levertijden kan omzeilen.

Bestel je nieuwe auto uit voorraad

Wil je snel rijden en ben je minder gefocust op een specifieke uitvoering? Autoleaseman heeft goed zicht op de voorraad van nieuwe auto’s bij verschillende leveranciers. Je bent dan afhankelijk van welke kleuren en uitvoeringen beschikbaar zijn. Sommige accessoires kunnen ook nog worden ingebouwd bij auto’s die op voorraad zijn. Door uit voorraad te bestellen kun je binnen enkele weken in plaats van vele maanden in je nieuwe auto rijden.

Jong gebruikt snel op weg

Een andere manier om lange levertijden van nieuwe auto’s te slim af te zijn is te kijken naar jong gebruikte auto’s. Onlangs publiceerde Autoleaseman al een artikel over welke trends er momenteel zijn op de leasemarkt. Uit dit artikel blijkt dat de registraties van jonge gebruikte auto’s en herinzet van leaseauto’s met 39% is gestegen. De voornaamste reden hiervoor is de aanhoudende tekorten en de snelle levertijden. Over het algemeen kan je snel de sleutels van een jong gebruikte lease auto in ontvangst nemen.

Houd contact met Autoleaseman over de levertijden

Autoleaseman heeft contact met de leverende dealers en leasemaatschappijen. Hierdoor hebben wij inzicht in welke auto’s er sneller leverbaar zijn dan anderen. Dit kan invloed hebben op je uiteindelijke keuze voor een auto. Waar moet je allemaal op letten bij het kiezen van een auto?