Cover voor Hoe ontvang je de overheids-subsidie voor elektrische auto’s?

Hoe ontvang je de overheids-subsidie voor elektrische auto’s?

Om de aankoop van elektrische auto’s door particulieren te stimuleren, heeft de overheid een subsidieregeling in het leven geroepen. Als je als particuliere consument een elektrische auto in een Private Lease vorm hebt, dan kan je in aanmerking komen voor deze subsidieregeling. Autoleaseman zet in dit artikel uiteen hoe dit werkt.

De Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (ook wel SEPP genoemd) geldt voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto’s in de kleinere en compacte middenklasse. Deze subsidie in in 2020 in het leven geroepen en eindigt in 2025. Het gaat om een paar duizend euro per auto. Per jaar is er een maximaal bedrag gebonden aan de hoogte van de subsidie. Als de pot leeg is in een jaar, dan houdt ‘t op. Zolang de voorraad strekt dus.

Wat is dan de hoogte van de subsidie?

Hoe ziet de subsidie voor elektrische auto’s er dan uit? Je kunt de subsidie krijgen voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische auto’s. Je krijgt in 2023 wel een verschillend bedrag:

  • voor een nieuwe auto krijg je 2.950 euro
  • voor een gebruikte elektrische auto ontvang je 2.000 euro;
  • als je een private-leaseauto hebt wordt het totale maximale bedrag verdeeld over de looptijd van het contract.

Welke eisen zijn er aan gesteld?

Er zijn enkele voorwaarden verbonden aan de auto waarvoor je subsidie wilt aanvragen. 

  • De elektrische auto moet een 100% elektrische personenauto zijn met een actieradius van minimaal 120 kilometer.
  • De catalogusprijs (oorspronkelijke nieuwprijs inclusief BTW, BPM en opties van de fabrikant) zoals geregistreerd in het kentekenregister (RDW) moet tussen de € 12.000 en € 45.000 liggen.
  • De auto is als elektrische personenauto geproduceerd en mag niet zijn omgebouwd tot elektrische auto.
  • De auto moet voor een subsidie in 2023 op of na 1 januari 2023 een eerste toelating (registratie) hebben bij het RDW. Let hier zeker bij private lease op, omdat sommige leasebedrijven een voorregistratie hebben gedaan. Die auto’s komen dus niet in aanmerking voor de subsidie.

Hoe vraag je de subsidie dan aan?

Voor het aanvragen van de subsidie moet je het leasecontract van de auto tekenen op of na 1 januari 2023. De auto mag ook pas op of na 1 januari 2023 naar je zijn overgeschreven bij het RDW en zoals gezegd, je moet ook de eerste zijn die deze auto op je naam zet. Je kan de subsidie met je DigId aanvragen via de RVO website. Wacht met dit alles niet te lang. de subsidie wordt namelijk gegeven zolang ‘de voorraad strekt. Informeer bij Autoleaseman of de subsidie nog beschikbaar is.

De Autoleaseman Impact

Lees ervaringen van wie er het meest toe doen: onze klanten.

Perfecte customer service van Autoleaseman !!!

Prima geholpen van offerte tot aanschaf van de auto. Helemaal niks op aan te merken, Yarton neemt de tijd voor je en geen vraag is te veel. Alles helder en duidelijk. Ik raad Autoleaseman iedereen aan.

Perfect.

Hele goeie ervaring, Heb eigenlijk alleen maar Yarton gesproken. Heeft me heel erg goed geholpen ook met verschillende keuzes/oplossingen, Kon altijd bij hem terecht heb helemaal niks te klagen.

Uitstekend geholpen en snel

Uitstekend geholpen en snel

Goede service en komt alle beloftes na.

Goed contact gehad met het personeel en een prachtige auto kunnen leasen. Top service!

Goede en heldere communicatie

Vriendelijk contact

Prima

Rustig, vriendelijk en prima contact. Geen vlugge koude zakelijke praatjes. Maar inhoudelijk en gevoel dat er tijd voor je genomen wordt bij vragen.

Top

Een heldere en transparante communicatie met Yarton. Hij heeft mij perfect begeleid in dit proces

Super geregeld allemaal

Kan niet meer zeggen als dat ik heel tevreden ben