Cover voor Kopen of Private Lease, wat is goedkoper?

Kopen of Private Lease, wat is goedkoper?

In een groot aantal gevallen kun je met private lease goedkoper uit zijn dan wanneer je zelf de auto koopt. Helemaal wanneer je als particulier geld moet lenen om de auto te kopen.

Dit komt omdat leasemaatschappijen met hoge kortingen auto’s kunnen inkopen, onderhouden en verzekeren. Daar kun je als particulier moeilijk aan tippen. Aan het eind van de leaseperiode is het voor een leasemaatschappij vervolgens veel eenvoudiger om de auto na een aantal jaar weer goed te verkopen.

Voorbeeld maandkosten Ford Fiesta

Als voorbeeld hebben we de kosten per maand laten doorrekenen van het zelf kopen van een nieuwe Ford Fiesta bij een gebruiksduur van 5 jaar (60 maanden) met 5.000 kilometer per jaar in vergelijking met het private leasen van een Ford Fiesta voor dezelfde periode en kilometrage (berekening gaat uit van aanschaf in november 2023).

Vaste kosten

Bij het kopen van een Ford Fiesta zijn de vaste kosten in overweging genomen; vaste afschrijving, verzekering, motorrijtuigenbelasting en onderhoud. Samen komt dit op een bedrag van €323 per maand.

Variabele kosten

Bij de variabele kosten zijn de volgende kosten in overweging genomen; Brandstof, banden, variabele afschrijving en reparaties. Maandelijks kost je dit €111

Totale kosten bij koop Ford Fiesta

Als wij de totale kosten opmaken, kom je op een vast bedrag van €434 per maand uit, hierbij loop jij als eigenaar nog het risico van eigendom en moet je het voertuig volledig zelf betalen.

Het Private Lease van de Ford Fiesta

Het is ook mogelijk om via een van onze aangesloten partners de Ford Fiesta te Private Leasen. In het Private Lease tarief zitten alle componenten inbegrepen; onderhoud, reparaties, verzekering, motorrijtuigenbelasting, verzekering, afschrijving, vervanging van banden, vervangend vervoer en pechhulp. De Ford Fiesta private lease je al vanaf €342 per maand.