Cover voor Kostenbesparing door zakelijk lease: een vergelijking van de totale kosten

Kostenbesparing door zakelijk lease: een vergelijking van de totale kosten

In een snel veranderende zakelijke omgeving zoeken bedrijven voortdurend naar manieren om hun kosten te beheersen en efficiëntie te verbeteren. Een groeiend aantal bedrijven kiest ervoor om hun wagenpark te leasen in plaats van te kopen, en met goede redenen. Autoleaseman zet in dit artikel uiteen hoe zakelijk leasen een aanzienlijke kostenbesparingen kan opleveren in vergelijking met het traditionele eigendomsmodel.

De totale eigendomskosten van auto’s

Wanneer ondernemingen voertuigen kopen, moeten ze rekening houden met verschillende kostenposten: aanschafkosten, afschrijving, onderhoud, verzekering, belastingen en mogelijke financieringskosten. Deze kosten kunnen aanzienlijk zijn, vooral voor kleinere bedrijven of startups die hun kapitaal willen optimaliseren.

Afschrijving en kapitaalkosten

De grootste kostenpost bij de aanschaf van een voertuig is vaak de afschrijving. Voertuigen verliezen snel hun waarde, met name in de eerste jaren. Bovendien moeten bedrijven aanzienlijke kapitaalkosten dragen bij de aankoop, wat hun cashflow kan beperken en kapitaal kan binden dat elders in de onderneming geïnvesteerd had kunnen worden.

Onderhoud en Reparaties

Onderhoudskosten kunnen variëren, afhankelijk van de leeftijd en het type voertuig. Voor bedrijven met een groot wagenpark kunnen deze kosten snel oplopen. Oudere voertuigen hebben vaker onderhoud en reparaties nodig, wat niet alleen direct geld kost, maar ook indirect door stilstand en verlies van productiviteit.

Verzekering en Belastingen

Verzekeringspremies en wegenbelastingen zijn andere vaste kosten die bedrijven moeten dragen. Deze kosten zijn vaak hoger voor nieuwere voertuigen of voor wagenparken met een hoog risicoprofiel.

Bron: Ford Nederland

De voordelen van zakelijk leasen

Zakelijk leasen biedt een aantal financiële voordelen die de totale eigendomskosten kunnen verlagen.

  1. Geen afschrijvingskosten voertuig Bij leasen betalen bedrijven alleen voor het gebruik van het voertuig gedurende de leaseperiode, waardoor afschrijvingskosten niet van toepassing zijn. Dit resulteert in lagere maandelijkse kosten in vergelijking met de kapitaaluitgaven bij aankoop.
  2. Inclusief onderhoud en reparaties Full-service leasecontracten omvatten onderhoud en reparaties, wat betekent dat bedrijven zich geen zorgen hoeven te maken over onverwachte uitgaven voor voertuigonderhoud. Dit maakt de kosten voorspelbaarder en helpt bij het budgetteren.
  3. Verzekering en belastingvoordelen Full-service leaseovereenkomsten bevat verzekering en kunnen bedrijven helpen om belastingvoordelen te benutten. Bijvoorbeeld, leasebetalingen kunnen vaak volledig worden afgetrokken als bedrijfskosten, wat fiscale voordelen oplevert.
  4. Flexibiliteit en Up-to-date wagenpark Leasen biedt bedrijven de flexibiliteit om hun wagenpark regelmatig te vernieuwen, waardoor ze altijd over moderne, efficiënte en milieuvriendelijke voertuigen beschikken. Dit kan niet alleen de operationele efficiëntie verbeteren, maar ook een positief imago van het bedrijf ondersteunen.

Benieuwd naar alle mogelijkheden?

Benieuwd naar alle mogelijkheden voor jouw onderneming? Vul onderstaand formulier in. Een van de Autoleaseman Coaches komt met je in contact.

De Autoleaseman Impact

Lees ervaringen van wie er het meest toe doen: onze klanten.

Snelle service

Snel geholpen, nog extra ondersteuning gehad van Bram na de aanvraag. Binnen twee weken stond de auto op de stoep.

Snelle service en opvolging

Het ging allemaal heel snel, de kennis was zeer goed en ook het meedenken. Ook de opvolging was erg sympathiek na de goedkeuring.

Perfecte customer service van Autoleaseman !!!

Prima geholpen van offerte tot aanschaf van de auto. Helemaal niks op aan te merken, Yarton neemt de tijd voor je en geen vraag is te veel. Alles helder en duidelijk. Ik raad Autoleaseman iedereen aan.

Perfect.

Hele goeie ervaring, Heb eigenlijk alleen maar Yarton gesproken. Heeft me heel erg goed geholpen ook met verschillende keuzes/oplossingen, Kon altijd bij hem terecht heb helemaal niks te klagen.

Uitstekend geholpen en snel

Uitstekend geholpen en snel

Goede service en komt alle beloftes na.

Goed contact gehad met het personeel en een prachtige auto kunnen leasen. Top service!

Goede en heldere communicatie

Vriendelijk contact

Prima

Rustig, vriendelijk en prima contact. Geen vlugge koude zakelijke praatjes. Maar inhoudelijk en gevoel dat er tijd voor je genomen wordt bij vragen.

Top

Een heldere en transparante communicatie met Yarton. Hij heeft mij perfect begeleid in dit proces

Super geregeld allemaal

Kan niet meer zeggen als dat ik heel tevreden ben