Autoleaseman

Nieuws

May 16, 2019

Mercedes-Benz presenteert Ambition2039

Mercedes-Benz doet een interessante aankondiging. In 2039 moeten alle personenauto's die het aanbiedt klimaatneutraal zijn. Dat betekent dat conventionele verbrandingsmotoren vanaf dat jaar geen deel meer uit maken van de motorenmix.

Afbeeldingsresultaat voor ambition2039

Ambition2039 is de naam van een nieuw actieplan van Daimler AG, het concern waar onder andere de merken Mercedes-Benz en Smart onder vallen. In Ambition2039 zet het bedrijf een aantal interessante doelen.

Daimler noemt het terugdringen van de CO2-uitstoot een van de belangrijkste aspecten van de nieuwe bedrijfsstrategie. Daimler AG wil dat plug-in hybrides en volledig elektrische auto's in 2030 goed zijn voor meer dan de helft van de personenautoverkopen. Smart is in Nederland nu al volledig elektrisch en uit de onlangs gepresenteerde toekomstplannen blijkt dat Smart, met zijn nieuwe Chinese partner, in de toekomst puur en alleen EV's gaat produceren. Voor Mercedes-Benz geldt dat uiteraard nog niet. 2039 moet het jaar zijn waarin alle personenauto's die Mercedes-Benz verkoopt 'CO2-neutraal' zijn. In dat jaar moet dus geen Mercedes-Benz meer verkocht worden met een reguliere benzine- of dieselmotor in de neus. Mercedes-Benz mikt zich vanaf dat jaar op EV's en EV's met een brandstofcel (waterstof) aan boord.

De komende jaren gaat Daimler meer aandacht besteden aan zaken als mobiliteitsdiensten om de CO2-uitstoot van het concern te reduceren. Daarnaast zegt het Duitse concern fors te investeren om zijn elektrotechniek te verbeteren. Alle Europese fabrieken die Daimler in Europa heeft, moeten uiterlijk in 2022 CO2-neutraal zijn. Het concern zegt zijn toeleveranciers aan te gaan sporen om dezelfde weg te bewandelen. Daimler zegt dat het een deel van de salarissen van de leden van de Raad van Bestuur koppelt aan het behalen van de nieuwe doelstellingen.

 

Bron: Autoweek