Cover voor Nieuwe elektrische auto’s in 2024, wat kan je verwachten?

Nieuwe elektrische auto’s in 2024, wat kan je verwachten?

Houd je vast, het zijn er een heleboel. We kijken vooruit op de 5 belangrijkste nieuwe elektrische auto’s die in het nieuwe jaar worden gepresenteerd of op de markt verschijnen.

We richten ons hier volledig op een uitgebreide reeks nieuwe EV’s. Belangrijke kanttekening: de lijst met nieuwe elektrische auto’s die we je in dit artikel digitaal opdienen is bij lange na niet compleet. Er zijn diverse modellen waarvan we weten dát ze komen, maar waarvan nog niet helemaal helder is of ze daadwerkelijk in 2024 worden onthuld, laat staan of ze dat jaar in de Nederlandse showrooms staan. 

1. Alfa Romeo Milano

De Milano is een compacte cross-over die straks zowel met verbrandingsmotoren als met volledig elektrische aandrijflijnen verkrijgbaar is. Er komen onder meer vierwielaangedreven varianten met twee elektromotoren. Het is een technisch zustermodel van de vele compacte cross-overs van Stellantis, maar dan met een Alfa-twist.

Bron: Alfa Romeo

2. Audi A6 e-tron en A6 e-tron Avant

De A6 met verbrandingsmotoren gaat na zijn generatiewissel als Audi A7 door het leven. De A6-familie blijft bestaan, maar krijgt de toevoeging e-tron. Volgend jaar lanceert Audi op het samen met Porsche ontwikkelde PPE-platform de A6 e-tron én de Audi A6 e-tron avant uit.

Bron: Audi

3. Citroën ë-C3

2024 wordt bij Citroën het jaar van de C3 én van de volledig elektrische versie daarvan: de ë-C3. De Citroën e-C3 is al onthuld en moet volgens de Fransen de EV vooral bereikbaar maken. De ë-C3 komt onder meer als de €24.240 kostende You en rianter uitgeruste en dus duurdere E-C3 Max op de markt. Die hebben beide een 113 pk sterke elektromotor en een actieradius van 320 kilometer.

4. Renault 5

Vergeet de op leeftijd geraakte Zoe. Dit jaar duwt de elektrische Renault 5 hem de showroom uit. Dat Renault een elektrisch model met een op de Supercinq van weleer geïnspireerd design komt, hangt al jaren in de lucht. Al in 2021 blikte het met de 5 Prototype op het model vooruit. De Renault 5 krijgt wordt 4,05 meter lang en is daarmee nog 13 centimeter korter dan de Zoe die hij vervangt. Hij is straks te koop met een 40-kWh accu én met een 52 kWh metend pakket dat een actieradius van 400 kilometer mogelijk maakt. Zijn verwachte vanafprijs bedraagt €25.000. In februari komt Renault eindelijk met het productiemodel.

Bron: Renault

5. Volvo EX30

We sluiten de lijst af met een auto die al is onthuld en waarvan de eerste exemplaren al op de weg te zien zijn: De Volvo EX30. Op het moment dat Volvo die vanafprijs communiceerde, was hij goedkoper dan de elektrische Opel Corsa Electric. Inmiddels ligt de prijs van die Corsa-met-stekker onder die van de Volvo. Dat doet echter maar weinig af aan de interessante positionering van de EX30. Voor nagenoeg vergelijkbaar geld krijg je immers een compacte cross-over die bovendien Volvo-badges op z’n snuit en kont heeft. Daar houdt de Nederlandse (lease-) markt wel van.

Bron: Volvo

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Laat je contactgegevens hier achter. Wij nemen contact met je op om alle mogelijkheden te bespreken.