Cover voor Nieuws

Nieuws

Kennis over auto’s en financieringsmogelijkheden? Die hebben wij wel! Doordat we al sinds 2015 actief zijn, weten we precies wat er allemaal komt kijken bij het afsluiten van een leasecontract. En deze schat aan informatie delen we maar al te graag met jou. Hieronder vind je daar een overzicht van.

Op vakantie met een elektrische auto: 5 Tips

De vakantieperiode is in aantocht en dat betekent dat Nederlanders weer massaal de weg op gaan naar hun vakantiebestemming. Maar wat als je in een elektrische auto rijdt? Geen paniek! Wij hebben 5 handige tips voor je.

Op vakantie met een elektrische auto: 5 tips
Cover voor

De Lucid Air toegankelijker, vanaf prijs halve ton lager.

We zullen niet zeggen dat de Lucid Air opeens betaalbaar is, maar de nieuwe instapper is wel een stuk minder duur.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Tesla maakt men enthousiast; een nieuw model op komst

Tesla werkt aan een elektrische instapauto zo blijkt uit de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. De jaarlijkse aandeelhoudersbijeenkomst van Tesla zorgt altijd wel weer voor wat nieuws en dat is dit jaar niet anders.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

BMW met waterstof auto’s de weg op

Na vier jaar gaat het project BMW iX5 Hydrogen de volgende test fase in. De komende jaren test BMW Group een vloot van tientallen exemplaren van deze waterstof-elektrische BMW X5 over de gehele wereld en het merk laat ook diverse doelgroepen kennismaken met deze bijzondere auto’s.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Massale zoektocht naar gebruikte elektrische auto’s

Per 1 juli wordt een accijnsverhoging op benzine en diesel doorgevoerd. Nou ja, verhoging? De overheid spreekt liever van het afbouwen van een accijnsverlaging. Voor veel mensen reden om naar gebruikte elektrische auto’s te speuren.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Keuze voor een elektrische zakelijke lease auto afhankelijk van inkomen

De vereniging van zakelijke rijders, beter bekend als het VZR heeft onlangs een onderzoek uitgevoerd naar keuzes van zakelijke leaserijders om voor een elektrische auto te kiezen. Wat blijkt? De keuze voor een elektrische zakelijke leaseauto is erg inkomensafhankelijk. Het is voor de lage en midden inkomens nog te duur.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

11 tips om de actieradius van je elektrische auto te vergroten

Hoe haal je de meeste kilometers uit het accupakket van je elektrische auto? Oftewel: hoe vergroot je de actieradius? Lees het artikel hieronder voor handige tips! Zo hoef je minder vaak bij te laden en zit je relaxter achter het stuur.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Compacte elektrische auto’s; over een aantal jaar even duur als brandstofauto

Ondanks subsidies zijn elektrische auto’s onderaan de streep doorgaans nog duurder dan vergelijkbare modellen met een brandstofmotor. Dat verandert over enkele jaren bij de compacte EV’s. Autoleaseman informeert jou hier speciaal over

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Top 5 zakelijke leaseauto’s; welke auto’s zijn op dit moment populair?

Hett eerste kwartaal van 2023 zit er alweer op. Autoleaseman blikt terug op welke voertuigen het meest gekozen zijn onder de zakelijke leaserijder? Lees dan verder en ontdek welke zakelijke leaseauto’s populair zijn.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

De toekomstige benzinerijzen, wat kan er verwacht worden?

Vanaf 1 juli gaan de benzineprijzen naar alle waarschijnlijkheid weer omhoog. Een liter benzine kan komende anderhalf jaar door enkele kabinetsmaatregelen wel eens 30 cent duurder worden.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

De nieuwe Polestar 4.

Onlangs presenteerde Polestar de Polestar 3. Het bedrijf uit Zweden pakt gelijk door en introduceert de Polestar 4. Hoewel zijn naamgeving anders doet vermoeden, staat de splinternieuwe Polestar 4 niet boven de 3. Qua vormgeving en prijs plaats Polestar het nieuwe voertuig tussen de Polestar 2 en 3. Autoleaseman zet voor jou uiteen wat jullie kunnen verwachten.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Tesla wederom het populairste merk van Nederland

In maart dit jaar zijn in Nederland ruim 37.000 nieuwe personenauto’s geregistreerd. Dat waren er maar liefst een dikke 50 procent meer dan in diezelfde maand vorig jaar. Tesla registreerde afgelopen maand de meeste nieuwe personenauto’s in ons land. Autoleaseman laat aan je alle cijfers zien.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Private Lease voor beginners; hoe werkt het?

Private lease of het privé leasen van een auto is een manier om een auto voor een langere periode te huren. Private lease is vooral aantrekkelijk vanwege de eenvoud: voor een vast en overzichtelijk bedrag per maand kun je een mooie, nieuwe (of gebruikte) auto rijden. Alleen over zaken als brandstof, parkeren en boetes hoef je na te denken. Autoleaseman zet in dit artikel voor je uiteen hoe het werkt.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Autoverkoop gaat digitaal; in 2030 bestellen de consumenten een auto online

De veranderingen in de autobranche duikelen in een noodgang over elkaar heen. De transitie van brandstofauto’s naar elektrische voertuigen is volop aan de gang, private lease en Mobility as a Service winnen terrein ten opzichte van het traditionele eigenaarschap. Ook de manier waarop we een auto aanschaffen verandert. KPMG heeft hier een onderzoek naar uitgevoerd. Autoleaseman zet dit uiteen voor jou.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Een zakelijke leaseauto, hoe werkt dat nu eigenlijk?

Leuk nieuws! je mag een zakelijke lease auto uitkiezen, ook wel beter bekend in de volksmond; een auto van de zaak. Voor sommige mensen is het al een bekend fenomeen, maar voor enkele is het nog nieuw. Autoleaseman zet in dit artikel uiteen hoe de constructie van een zakelijke lease auto werkt.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Dit zijn de meest gekozen opties onder leaserijders

Een nieuwe leaseauto uitkiezen is leuk. Maar welke opties zijn belangrijk om standaard op de auto te hebben? Of als extra optie te bestellen? Autoleaseman heeft dit uiteen gezet voor jou!

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Nu ook Air Miles bij het opladen van je elektrische auto

Het opladen van een elektrische auto drukt het traditionele tanken steeds meer naar de achtergrond. Hierdoor bieden aanbieders van elektrische laadoplossingen steeds vaker de bijbehorende extra’s aan die we voorheen alleen kenden van het tanken. Autoleaseman heeft een speciale extra gevonden!

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Range anxiety geen issue meer onder leaserijders

Range anxiety: de angst om je eindbestemming niet te halen. Als kersverse eigenaar van een elektrische auto ontkom je er hoogstwaarschijnlijk niet aan. ALD heeft onderzoek uitgevoerd naar dit fenomeen en kwam tot een verassende conclusie. Autoleaseman zet dit uiteen voor je in dit artikel.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Volkswagen en Kia pakken door!

Vorige week heeft u gelezen dat Volkswagen en Kia allebei een nieuw elektrisch voertuig gepresenteeerd heeft. De volkswagen ID.2all en de Kia EV9. Beide automerken pakken gelijk door. Zo heeft Kia aangegeven dat ze een kleinere variant van de Kia EV9 op de markt gaan brengen, de Kia EV5. Autoleaseman laat zien hoe deze modellen eruit gaan zien.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Overheidssubsidie voor elektrische auto’s bevat nog 50 miljoen euro

Onlangs heeft u kunnen lezen hoe je de overheidssubsidie voor elektrische auto’s kunt ontvangen. Deze overheidssubsidie is in het leven geroepen om de aankoop van elektrische auto’s door particulieren te stimuleren. Elk jaar maakt de overheid daar een bepaald bedrag voor vrij, dit jaar ook. Autoleaseman zet uit een wat dit bedrag is en hoeveel er nog over is.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Het elektrisch vlaggenschip van Kia, de EV9

Na de Kia EV6 komt Kia met een elektrische zevenpersoonsvlaggenschip, de Kia EV9. De geruchten waren al langer aanwezig dat Kia met de elektrische zevenschipper. Per vandaag heeft Kia echter ook beelden onthuld.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Leiders van de automotive industrie zijn positief over de komende vijf jaar

Leidinggevenden uit de West-Europese automotive sector zijn positief over de winstverwachting voor de komende vijf jaar. Inflatie, energieprijs, hogere rente en schaarste aan grondstoffen worden wel als bedreigingen gezien. Dit blijkt uit de jaarlijkse KPMG Global Automotive Executive Survey. In dit artikel zet Autoleaseman uiteen wat er verwacht wordt.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Volkswagen ID.2, het kleinere broertje van de ID.3

lkswagen dealers kan je al geruime tijd in contact komen met de volledig elektrische ID.3, ID.4 en ID.5. Sinds kort is daar ook de eerste elektrische bestelbus van Volkswagen aan toegevoegd, de Volkswagen ID.Buzz. Maar om de consument echt te overtuigen van elektrificatie gaat Volkswagen een kleinere variant van de ID.3 realiseren. In dit artikel informeert Autoleaseman jou over dit nieuwe voertuig.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Mobiliteitsbudget of een leaseauto, wat past het beste bij je?

De al lang ingeburgerde lease auto van de zaak is onder velen al bekend. Met de opkomst van steeds meer verschillende deelplatformern, leasefietsen en de optamalisatie van het openbaar vervoer krijgt een nieuw concept steeds meer aarde aan de grond. In dit artikel lees je hier alles over.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Autoverzekeringen zijn weer duurder geworden

De laatste periode is aller steeds duurder geworden: boodschappen, energie, nieuwe auto’s, oude auto’s maar ook autoverzekeringen. Tot dusver niks nieuws. Wel weten we nu hoeveel duurder de autoverzekeringen precies zijn geworden in 2023.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Hoe ontvang je de overheidssubsidie voor elektrische auto’s?

Om de aankoop van elektrische auto’s door particulieren te stimuleren, heeft de overheid een subsidieregeling in het leven geroepen. Als je als particuliere consument een elektrische auto in een Private Lease vorm hebt, dan kan je in aanmerking komen voor deze subsidieregeling. Autoleaseman zet in dit artikel uiteen hoe dit werkt.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Een gloednieuwe generatie Hyundai Kona

Een nieuwe generatie Hyundai KONA staat op het punt om het huidige model te vervangen. Het nieuwe model komt er in verschillende versies, waaronder hybride-elektrisch, als sportieve N-line en uiteraard de volledig elektrische variant. Alle versies delen dezelfde architectuur, maar hebben elk hun eigen specifieke, futuristische styling.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Verkoop auto’s in Februari stijgt met 23,8% ten opzichte van vorig jaar

Autoleaseman bekijkt en vergelijkt al het aanbod in Nederland, zo weten wij wat er exact in de markt speelt. Ook bekijkt Autoleaseman alle registraties van alle nieuwe voertuigen, hierdoor blijft Autoleaseman altijd goed geïnformeerd welke modellen er populair zijn en/of worden. Autoleaseman kan daardoor juiste en correcte adviezen geven omtrent je voertuigkeuze.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Hoe kan je de lange levertijden van een nieuwe auto omzeilen?

De lange levertijden van nieuwe auto’s zijn bekend. De lange levertijd is veroorzaakt door de tekorten aan chips en andere onderdelen. Hierdoor kan tussen de bestelling van je auto en het moment van de uiteindelijke aflevering maanden zitten. Autoleaseman heeft een aantal tips en trics voor je hoe je deze lange levertijden kan omzeilen.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Tesla model Y weer populairste nieuwe elektrische auto

Autoleaseman bekijkt en vergelijkt altijd al het aanbod in de automotive leasemarkt. Er valt ons iets bijzonders op. Voor de tweede maand op rij dit jaar is de Tesla Model Y de elektrische auto waarvan er in Nederland de meeste nieuwe exemplaren zijn geregistreerd. In dit artikel laten wij de meest populairste nieuwe elektrische auto’s in de maand februari zien.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Waarom is Autoleaseman een partner van het keurmerk Private Lease?

Autoleaseman is al geruime tijd partner van het keurmerk Private Lease. Maar wat is het keurmerk Private Lease en waarom is Autoleaseman partner van het keurmerk. In dit artikel lees je alles over wat het keurmerk Private Lease is.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Met een elektrische auto op wintersport: 20 tips

Als je naar de wintersport in Oostenrijk gaat, krijg je te maken met andere weersomstandigheden dan je in Nederland gewend bent. Dat betekent onder andere dat je winterbanden onder de auto moet hebben liggen, en sneeuwkettingen in de achterbak. En dat allemaal nog naast een waslijst van zaken waar je sowieso al rekening mee moet houden. Wie met een auto met fossiele brandstof reist, hoeft zich nauwelijks druk te maken over welke route hij gaat rijden, maar bij een elektrische auto ligt dit net anders.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Waar let je op bij het kiezen van een nieuwe auto?

Als je op zoek gaat naar een nieuwe auto zal je merken dat het aanbod nogal overweldigend kan zijn. Het is daarom slim met een aantal criteria de kandidatenlijst te verkleinen, om zo het kiezen van een nieuwe auto gemakkelijker te maken. Wij helpen je door middel van dit artikel alvast op weg.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Waarom moet ik zelf betalen als ik een band kapot rijd?

Voortijdige vervanging van de banden in niet gedekt. Leasemaatschappijen gaan altijd uit van normale bandenslijtage. Maar hoe zit dit nu exact? In dit artikel zetten wij dit uiteen voor je.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Vernieuwde Peugeot 508 komt deze week

De Peugeot 508 draait al even mee en dus ligt het voor de hand dat de middenklasser spoedig wordt gefacelift. Lang hoef je niet op die vernieuwde 508 te wachten. Peugeot meldt namelijk dat de opgefriste 508 op 24 februari zijn debuut beleeft.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor

Welke trends zijn er momenteel op de leasemarkt?

Afgelopen jaren is de leasemarkt flink in beweging geweest. Onlangs publiceerde de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) de belangrijkste trends van 2022 in nieuwe leaseauto’s. Vereniging van Zakelijke rijders (VZR) heeft deze publicatie inzichtelijk gemaakt. Er zijn vijf herkenbare trends zichtbaar.

Lees hier het volledige artikel
Cover voor