Autoleaseman

Nieuws

Feb 21, 2019

EV'S HEFTIG IN TREK

'RECORDAUTOVERKOOP DOOR ELEKTRISCHE AUTO'S'

De recordverkoop van nieuwe personenauto's vorig jaar is te danken aan de elektrische auto's. Dat stelt het Economisch Bureau van ING. De run op dure elektrische auto's voordat begin dit jaar de bijtellingsregels veranderden, hielpen de omzet van nieuwe auto's naar ruim 15 miljard euro.

Dit jaar komen er volgens de economen van ING meer betaalbare elektrische auto's op de markt, waardoor het marktaandeel van elektrisch aangedreven personenauto's verder zal stijgen. Vorige maand lag dat op 5,2 procent. De elektrische auto is nu nog vooral interessant voor zakelijke rijders en daarvan zullen er steeds meer één binnen hun leasebudget kunnen vinden. In januari daalde de gemiddelde prijs van een elektrische auto al naar 43.000 euro. De gemiddelde aanschafprijs van een zakelijke auto ligt op 36.000 euro.

Bedrijven zien volgens een onderzoek van Kantar TNS in opdracht van ING hun werknemers vaker graag volledig elektrisch rijden. Van de ruim duizend ondervraagde ondernemingen vond bijna een kwart dat een auto van de zaak elektrisch moet zijn. Ruim een derde is het daar niet mee eens, de rest heeft geen mening.

 

Bron: https://www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/recordautoverkoop-door-elektrische-autos/