Autoleaseman

Nieuws

Jan 24, 2020

Elektrische auto verzekeren: hoe werkt dat?

Mocht je jezelf afvragen of er een aparte autoverzekering nodig is als je een elektrische auto rijdt, dan helpen we je graag met nuttige info. Je kunt namelijk prima een ‘gewone’ verzekering afsluiten in dat geval. De precieze invulling van de verzekering is uiteraard maatwerk, dus daar zul je zelf een beslissing over moeten nemen. Met deze tips kom je al een heel eind.

Check of je korting kunt krijgen
In aanschaf is een elektrische auto prijziger dan een vergelijkbare benzinevariant. Zoals je weet, verdien je die extra kosten weer terug met de voordelige brandstof (stroom). Maar hoe zit dat als je een verzekering afsluit voor een auto met een hogere nieuwwaarde? Dan betaal je toch ook meer premie? Meestal wel, maar bij elektrische auto’s is dat niet altijd het geval. Er zijn genoeg verzekeraars die duurzaam rijden willen stimuleren en daarom korting bieden op de verzekeringspremie. Check dus zeker even of je hiervan kunt profiteren!

Kies voor de veiligste optie
Een elektrische auto is over het algemeen duurder in aanschaf, maar ook voor eventuele reparaties betaal je meer dan bij een benzineauto. Daarom is het verstandig om voor de veiligste optie te kiezen qua verzekeringen: allrisk. In dat geval ben je gegarandeerd altijd verzekerd, zelfs als het je eigen schuld is dat je schade hebt. Na een ongeval hoef je dan tenminste niet zelf op te draaien voor dure reparaties.

De autoverzekering geldt niet voor de laadpaal
Heb je thuis een laadpaal? Dan is die wel gewoon verzekerd, maar niet onder je autoverzekering. Aangezien hij tot je woning wordt gerekend, valt hij namelijk onder de opstalverzekering. Je kunt er dus op vertrouwen dat eventuele schade eraan wel gedekt is.

Overweeg pechhulp voor de zekerheid
Een lege accu of andere autopech is de schrik van elke automobilist. Zeker als die accu je hele auto aandrijft. Gelukkig kun je bij een autoverzekering ook vaak pechhulp afsluiten. Met een beetje mazzel biedt de verzekeraar standaard woonplaatsdekking, zodat je zelfs hulp krijgt als je in je eigen straat of voor de deur staat met autopech.

De belangrijkste reden om voor pechhulp te kiezen naast je autoverzekering is dat reparaties aan elektrische auto’s vaak duur zijn. En dan met name als de accu het probleem is, want dit is verreweg het duurste onderdeel van de auto. Bovendien kun je hiermee niet zomaar terecht bij elke garage. Je hebt daarvoor de hulp nodig van gespecialiseerde monteurs. Daarom is pechhulp absoluut een uitkomst voor een elektrische auto.

Bron: autorai.nl