Autoleaseman

Nieuws

Jan 30, 2020

Hyundai verkort levertijd KONA Electric

Hyundai Nederland verkort de levertijd van de Hyundai KONA Electric aanzienlijk doordat de volledig elektrische SUV nu ook in de Europese fabriek in het Tsjechische Nošovice wordt geproduceerd en niet langer alleen in het Koreaanse Ulsan. Wie nu bestelt rijdt nog voor de zomer van dit jaar in de KONA Electric.

Waren er vorig jaar nog wachttijden tegen de 12 maanden, nu kan dat al binnen een paar maanden. Niet alleen de extra fabriek zorgt daarvoor, volgens Berend Jan Hoekman, algemeen directeur van Hyundai Nederland, is er ook extra allocatie voor Nederland. “Daarmee zijn we in staat om de levertijd in april verder te verkorten.”

Daarnaast is de KONA Electric nu niet alleen leverbaar met een 64 kWh groot batterijpakket, maar ook met een 39 kWh-batterijpakket. Hyundai verwacht dit jaar 10.000 eenheden van de KONA Electric in Nederland op de weg te zetten. Voor heel Europa zijn dat er 80.000. De andere volledig elektrisch aangedreven Hyundai, de IONIQ, blijft direct uit voorraad leverbaar.

De nieuwe KONA Electric 64 kWh en 39 kWh worden standaard geleverd met een 3-fase omvormer, waarmee het accupakket met maximaal 11 kW is op te laden. Dankzij deze laadmogelijkheid wordt de laadtijd bij openbare 3-fase AC-laadstations of via een oplaadpunt thuis tot 20 procent korter, aldus de importeur.

De KONA ging in 2019 precies 5.641 over de toonbank, waarmee het een van de populairste elektrische auto’s was. Hoewel de afstand met nummer één, de Tesla Model 3, groot is. Daarvan werden er 29.922 stuks verkocht. De KONA is er vanaf 41.595 euro voor de 64 kWh-versie en 36.595 euro voor de 39 kWh-versie.

Bron: trendsinautoleasing.nl