Autoleaseman

Nieuws

Feb 3, 2020

Per 1 juli subsidie ev-aankoop particulieren

Er wordt al een tijd gesproken over een aankoopsubsidie voor particulieren die een volledig elektrische auto kopen, maar naast een aantekening in het klimaatakkoord is Den Haag verder nooit met serieuze plannen gekomen. Tot nu, blijkt uit berichtgeving van het RTL Nieuws!

Bronnen zouden tegen de nieuwszender hebben verklaard dat milieuminister Stientje van Veldhoven met auto- en milieuclubs heeft gesproken. Daar zouden verschillende afspraken uit zijn voortgekomen. Particulieren die een nieuwe elektrische auto kopen, krijgen vanaf 1 juli €4.000 van de aankoopprijs terug. Wie een tweedehands EV aanschaft, kan op €2.000 subsidie rekenen.

De subsidie voor nieuwe auto’s geldt voor modellen tot €45.000. De occasions waarbij particulieren subsidie krijgen, moeten aan verschillende eisen voldoen. De auto moet allereerst via de vakhandel gekocht worden, omdat verkoop tussen particulieren onderling als te fraudegevoelig wordt beschouwd. Andere eisen worden nu nog niet bekend gemaakt.

Naar verluidt werkt de minister de plannen op dit moment verder uit voordat deze later in definitieve vorm gepresenteerd worden. Hoelang de regeling gaat lopen, wordt nu nog niet bekend gemaakt.

Bovag kan noch de genoemde datum, noch de genoemde bedragen bevestigen.

Bron: autoweek.nl