Autoleaseman

Nieuws

Mar 8, 2019

Polestar 2 onthuld

Na een flinke reeks teasers zijn alle ogen vandaag op Gothenburg gericht, want daar onthult Polestar de langverwachte 2. De volledig elektrische liftback belooft betaalbaar te worden en dát hebben we eerder gehoord bij een ander merk.

Voor het onderstel ging Polestar langs bij de ontwikkelaars van de Volvo XC40, maar werd de basis iets uitgerekt tot een lengte van 4,70 meter. Geen gekke lengte, want de Tesla Model 3 is nagenoeg even lang. Ook als we kijken naar het vermogen van de Polestar 2, wordt in één oogopslag duidelijk op welk model dit type zijn pijlen richt. De vierwielaangedreven Polestar beschikt over één elektromotor op de vooras en één op de achteras. Polestar monteert het accupakket daar precies tussen. Het accupakket heeft een capaciteit van 78 kWh, wat zorgt voor een actieradius van 500 kilometer (WLTP). Dankzij een totaal vermogen van 408 pk en 660 Nm zou een sprint volgens Polestar van 0 naar 100 minder dan vijf seconden in beslag moeten nemen. Komen deze cijfers je bekend voor? Precies, bij Tesla noteren we soortgelijke prestaties voor de Model 3.

Kijken we naar het ontwerp, dan komen we veel gelijkenissen tegen met eerdere concept-concept-auto's van Volvo. Zo heeft de Polestar 2  lijnen die de Volvo Concept 40.2 ook heeft. Nieuw bij de Polestar is de achterlichtpartij die aan de hand van een doorlopende lichtbalk met elkaar wordt verbonden. In de neus verwerkt Polestar Pixel led-koplampen. De randloze buitenspiegels zijn een nieuw ontwerpkenmerk van Polestar.

Polestar monteert in het interieur een 11-inch touchscreen voor de bediening van het infotainment. Het grootste nieuws daarin vinden we in de vorm van het systeem achter het scherm. De elektrische Zweed is namelijk het eerste model ooit dat gebruikmaakt van het Google Android-platform als besturingssysteem. Door dit systeem maakt de Polestar 2 gebruik van applicaties als Google Maps, Google Assistant en Google Play Store.

De productie van de Polestar 2 begint in het voorjaar van 2020 in de Chinese fabriek. Het model kan alleen online worden aangeschaft. De introductieversie heeft een vanaf richtprijs van € 59.900. Het gaat hier om een Duitse prijs, zonder verdere belastingen. Het Nederlandse prijskaartje pakt dus naar alle waarschijnlijkheid anders uit, maar daarvoor moeten we nog even geduld hebben. Na de 'Launch Edition' zou de Duitse instapprijs voor een Polestar 2 op € 39.900 uitkomen.  Pre-orders worden nu geopend. Op de beursvloer in Genève beleeft de Polestar 2 zijn publieksdebuut, waarna de auto een roadtrip door Europa, Noord-Amerika en China maakt.

Nederland behoort samen met onder andere België, Duitsland en Noorwegen tot de eerste markten waar de Polestar 2 wordt geïntroduceerd. Polestar zegt het model in een later stadium ook in andere landen te gaan leveren.

 

Bron: Autoweek