Autoleaseman

Nieuws

Nov 16, 2017

Athlon lanceert 'Tinder voor leaseauto's'

Changemycar stelt flexibel leasen voorop. (foto: Athlon) Leasemaatschappij Athlon zet met Changemycar een nieuw label in markt, waarbij werknemers van een bedrijf maandelijks met een app van auto kunnen wisselen.

Dit meldt Athlon vandaag. Het gaat om een nieuwe startup onder de vleugels van Athlon, gericht op zakelijke leaseklanten. Werknemers kunnen met een app tussen tientallen leaseauto’s kiezen. De volgende dag staat de opgevraagde auto voor de deur. Het nieuwe leaseproduct biedt de mogelijkheid om iedere maand van auto te veranderen. Er zit geen maximum aan het aantal malen dat iemand van auto wisselt, vertelt Paul Bouwmeester aan Automotive. Bouwmeester, die werkt voor Athlon, is nauw bij de startup betrokken en benadrukt dat de markt vraagt om meer flexibiliteit. De gebruiker kan het contract op ieder moment zonder extra kosten beëindigen.

“Eerder koos je als medewerker een auto met een leasecontract van vijf jaar. En veranderde je van baan, dan betaalde je een afkoopsom voor het contract of je moest de auto meenemen. In vijf jaar kan er van alles veranderen. Je gaat verhuizen, er zijn veranderingen in je gezin of je wisselt van baan. Het is dan ook logisch dat je daar je leaseauto op kunt aanpassen.”

Bang dat er te veel mensen te vaak van auto gaan wisselen, is Bouwmeester niet. “We hebben met honderdvijftig leaserijders gesproken en die zijn enthousiast. Ondertussen geven ze aan dat ze, als de eigen telefoon en kinderzitjes in een auto zijn geïnstalleerd, echt niet zo heel snel zullen switchen. Het gaat ook om het gevoel van vrijheid”, stelt Bouwmeester, die Changemycar omschrijft als de "Tinder voor autolease".

 

Beperkende voorwaarde

Voorwaarde bij het wisselen van auto is wel dat het nieuwe model binnen het met de werkgever afgesproken leasebedrag blijft. Even een duurdere auto pakken is dus niet mogelijk, tenzij de werkgever het leasebedrag verhoogt. Blijft een werknemer onder het beschikbare maandbedrag, dan houdt hij wat budget over dat kan worden gebruikt om - bijvoorbeeld in de zomervakantie - een grotere auto te leasen voor een gezinsvakantie. "Of om eens wat leuks te rijden", stelt Bouwmeester. "We werken aan een funcategorie. Waarom zou je niet eens een maand of twee in een exotisch model rijden?"

Of wagenparkbeheerders straks niet helemaal dol worden van alle verschillende contracten? "We hebben ook dat gecontroleerd bij diverse grote klanten. Ze maken nu maandelijks een lijst met mutaties. Die lijst is straks wat langer. Op zich geen probleem. Heel vrolijk worden ze van de gedachte dat er straks geen auto’s meer overblijven als iemand voortijdig uit dienst gaat. Dat scheelt ze écht administratie."

 

Bron: https://automotive-management.nl/nieuws/laatste-nieuws/leasing/21307-athlon-start-tinder-voor-leaseauto-s

WAAROM AUTOLEASEMAN

  • Altijd de beste autodeal
  • Altijd de beste offertes
  • Autoleaseman denkt vanuit jouw budget
  • Snel contact
  • Deskundig en ervaren op zoek naar de juiste oplossing
  • Leasen is verstandiger dan kopen
  • Kijk en vergelijk op prijs en voorwaarden
  • Onbereikbaar wordt bereikbaar
  • Sneller je eigen auto verkopen en dus cashen zonder moeite
  • Ons advies is gratis, voor niets