Autoleaseman

Nieuws

Sep 6, 2019

Audi presenteert de gefacelifte A5

Audi onthult in aanloop naar de IAA nog een nieuwtje: de gefacelifte Audi A5. De verjonginskuur zorgt ervoor dat we in één klap vijf nieuwe modellen ontmoeten.

Een facelift voor de A5 betekent namelijk dat alle modelvarianten vernieuwd zijn. We noemen de A5 Coupé, Cabriolet, Sportback en de S5 Coupé en S5 Sportback.Audi’s facelift behelst vooral cosmetische aanpassingen. Net zoals op de eerder gefacelifte A4, is het vooral de neus van het vijftal waar we de grootste wijzigingen tegenkomen. De ‘single frame’-grille krijgt namelijk net als bijvoorbeeld de A4 net boven zich een stel luchtopeningen. Dit is volgens Audi een knipoog naar de Sport Quattro uit 1984.

Verder krijgt de voorbumper een aangepaste indeling en worden de lamppartijen wat opgefrist. De A5 is voortaan standaard voorzien van ledverlichting. Voor Matrix ledverlichting en dynamische richtingaanwijzers vraagt Audi een extra investering. Binnenin neemt het MMI touchsysteem alle multimedia op zich. Centraal op de middenconsole prijkt een 10,1-inch touchscreen. Audi’s virtuele cockpit en een head-up display behoren niet tot de standaard uitrusting.

Vanaf de marktintroductie is de prijslijst van de reguliere A5-modellen met vijf motoren gevuld. Vrijwel alle TFSI- en TDI-motoren krijgen een elektrisch steuntje in de rug van een mild-hybride systeem en voldoen aan de nieuwste uitstootnormen. Een automatische zeventraps S-tronic of achttraps tiptronic transmissie is de standaard.

Ook de twee S5-modellen kunnen op onder andere een nieuwe neus rekenen. Onder de kap van de sportievere Coupé en Sportback treffen we de 3,0-liter TDI diesel met 347 pk en 700 Nm.

Vanaf komende herfst opent Audi de orderboeken, de prijzen worden op een later moment bekend gemaakt. De levering start net na de jaarwisseling. De auto's beleven hun publieksdebuut op de IAA.

 

Bron: Autoweek