Autoleaseman

Nieuws

Oct 7, 2019

Audi scherpt elektrificatieplannen aan

Rond 2025 heeft Audi dertig geëlektrificeerde auto's op de menukaart staan. Twintig daarvan zijn volledig elektrisch. Dat meldt Audi vandaag in een vooruitblik op zijn stekkertoekomst.

Audi liet in september vorig jaar weten dat het anno 2025 twaalf volledig elektrische auto's in zijn modellengamma heeft, maar het merk scherpt die plannen nu aan. In peiljaar 2025 moet het merk zo'n twintig volledig elektrische modellen in de aanbieding hebben.

Audi blijft bij de opzet om vier platforms te gebruiken voor volledig elektrische modellen. Er is een aangepaste versie van het MLBevo-platform dat voor de E-tron wordt gebruikt. Hoger op de ladder staat het J1-platform, de basis binnen de Volkswagen Groep die ook door Porsche wordt gebruikt voor de Taycan. Onder andere de productieversie van de e-tron GT Concept gaat van dit platform gebruikmaken.

Kleinere modellen staan op de MEB-basis, zoals een Volkswagen ID.3-achtige en de productieversie van de reeds getoonde Q4 E-tron Concept. terwijl grotere EV's op het PPE-platform komen te staan.

Audi meldt verder dat het zijn pijlen eveneens op plug-in hybride modellen richt. De stekkerversies van de A6, A7, A8, Q5 en Q7 zijn al aangekondigd, maar een aantal types wordt nu in detail belicht. Zo komt de Q7 er - net als de A8 - als 60 TFSIe. De Q7 60 TFSIe heeft een gecombineerd vermogen van 456 pk en 700 Nm. De A8 60 TFSIe is 340 pk en 500 Nm sterk. Wel hebben ze allebei een 3.0 V6 in de neus.

Verder interessant: op een fotoset laat Audi een deel van de reeds bekende concept-cars zien, al toont het ook een auto die we nog niet kennen. Het lijkt naast de E-tron, Q4 E-tron en E-tron GT te gaan om een elektrisch model van een vergelijkbaar formaat als de A5 Sportback.

 

Bron: Autoweek