Autoleaseman

Nieuws

May 27, 2019

BMW gaat zich bemoeien op de markt voor E-scooters

De autofabrikant is een samenwerking aangegaan met het Duitse bedrijf Micro voor een trio van scooters welke via BMW dealers verkocht zullen worden.

BMW neemt deel aan startups zoals Bird, Spin en Lime en begint aan de nieuwste mobiliteitstrend: elektrische scooters. De BMW E-scooter is ontworpen in samenwerking met de Duitse scooterfabrikant Micro en zal dit najaar in Europa te koop zijn.

Met een bereik van 7,5 kilometer en een topsnelheid van 20 kilometer per uur, zal de E-scooter iemands 3-serie niet vervangen. Wel kan hij worden gebruikt voor de laatste kilometer van de rit van de berijder van de parkeergarage naar de bestemming. De E-scooter wordt aangedreven door een 150 watt elektrische motor en wordt geleverd met een lithium-ionbatterijpakket. BMW claimt een laadtijd van slechts twee uur van volledig lege to een volledig volle lading.

Terwijl bedrijven zoals Bird, Spin en Lime zijn opgezet om gedeelde scooters te leveren die klanten voor korte tijd kunnen huren, zal de BMW-versie beschikbaar worden gemaakt voor aankoop. Het lijkt gemakkelijk in te klappen om in de kofferbak van de meeste voertuigen te passen, hoewel we eigenaren van de hybride i8-sportwagen zouden waarschuwen om de E-scooter niet in de kleine laadruimte van die auto te persen.

Elektrische scooters zijn handig, ja, maar ze zijn ook best wel leuk! We hebben de afgelopen paar maanden rondgereden in ons kantoorpark op een geleende Swagtron Swagger 5 Elite en het is een populair speelgoed tijdens de middag voor onze redacteurs. Ze kunnen ook gevaarlijk zijn als ze verkeerd worden gebruikt, maar dat heeft het enthousiasem niet doen afnemen.

Naast een elektrische scooter lanceert BMW ook een niet-elektrische scooter genaamd de City Scooter, een tweewielige scooter voor personen. Kiezen voor deze voordelige variant betekent dat men net zo lang kan blijven rijden totdat de berijder uitgeput raakt. Bmw is de kinderen ook niet vergeten. De schattige nieuwe Kids Scooter kan meegroeien met een verstelbare stoel en stuur. Deze variant is geschikt voor kinderen tot 12 jaar.

Afbeeldingsresultaat voor bmw city en kids scooter

De prijzen voor de BMW E-Scooter liggen aan de bovenkant van het segment van elektrische scooters. Dit najaar zal de E-Scooter in de showroom van de Europese BMW-dealer verschijnen en zal dan €895 kosten. De City en de Kids Scooter zullen veel goedkoper zijn: ongeveer €250 & €150.

 

Bron: Car and Driver