Autoleaseman

Nieuws

Sep 26, 2019

Citroën Jumpy bestelauto van het jaar

De belangrijkste prijs in de Nederlandse bedrijfswagenwereld is gisteren weer uitgereikt: de Bestelauto van het Jaar 2020. Citroën mag een plekje op de schouw vrijmaken voor deze prijs.

De Jumpy is namelijk uitgeroepen tot de grote winnaar. Op het gebied van functionaliteit, comfort, rijeigenschappen en veiligheid wist de Fransman de vakjury te overtuigen. Daarnaast blijkt de Jumpy alle andere concurrenten achter zich te laten op het gebied van brandstofverbruik en dus ook de kosten daarvan. Verder heeft Citroën voor de Jumpy "bijzonder gunstige leasetarieven".

De soortgelijke Peugeot Expert en de grotere Boxer eindigden op de tweede en derde plaats van de verkiezing. Citroën eindigde in de top 10 verder ook op de vijfde en achtste plek met de Berlingo en de Jumper. De nieuwe Mercedes-Benz Sprinter viel net buiten de prijzen en eindigde op de vierde plek. De opvallende afwezige was Volkswagen, die we pas op de tiende plek tegenkomen met de Crafter.

De vakjury bestond uit verschillende specialisten van onder meer leasemaatschappijen, carrosseriebedrijven en bestelautojournalisten.

 

Bron: Autoweek