Autoleaseman

Nieuws

Feb 26, 2019

De nieuwe elektrische Peugeot e-208

Peugeot gaat met de nieuwe en 100% electrische e-208 de strijd aan met haar concurrenten in het B-segment en lijkt een hele goede kans te gaan maken om een enorme hit te worden.

De elektrische hatchback zal een vermogen hebben van 136pk en 260Nm koppel met een bijbehorende 50kWh-accu. Dit accupakket genereert, volgens de WLTP-normering, een actieradius van 340km. Dat wil zeggen dat per kWh 6,8 kilometer gereden kan worden. Ter vergelijking: dit is eenzelfde bereik als dat van de Tesla Model 3. We mogen voorzichtig dus best een beetje enthousiast worden wat dat betreft. Peugeot laat weten dat zij 8 jaar of 160.000km garantie bieden op 70% van de laadcapaciteit.

Afbeeldingsresultaat voor peugeot e-208

Interieur

Vaak zien we dat de elektrische variant van een auto een opvallend design heeft maar bij Peugeot hebben ze hier een hele andere kijk op. De e-208 is nauwelijks te onderscheiden van de versies met brandstofmotoren. Dit komt mede doordat het accupakket volledig verwerkt zit in de bodemplaat en het interieur er dus niet op aangepast hoeft te worden. Daarnaast blijft de ruimte in de kofferbak hetzelfde als die van de diesel of benzine variant en lever je dus niks in.

Gerelateerde afbeelding

Het is door Peugeot nog niet bekend gemaakt wanneer de e-208 op de markt komt en wat deze mag gaan kosten maar vanzelfsprekend heeft deze nieuwe Peugeot een bijtelling van slechts 4%, waardoor de kans op een enorme verkoophit dus erg groot zal zijn!