Autoleaseman

Nieuws

Oct 17, 2019

De VZR Lease top 10 Manager Edition

De gemiddelde catalogusprijs van een zakenauto is de afgelopen jaren aan het oplopen naar €41.300 in 2018. Dit komt voornamelijk door de duurdere technieken van hybride en elektrische auto’s. Dat deze auto’s ondanks hun hogere aanschafprijs toch aantrekkelijk zijn, komt onder andere door de lage bijtelling. De verwachting is dat de gemiddelde prijs van een zakenauto de aankomende jaren gaat dalen. De reden hiervoor is het grotere aanbod aan goedkopere elektrische auto's, maar ook de dalende prijs voor accu's voor hybride en elektrische auto’s.

We verwachten dat over een paar jaar de gemiddelde aanschafwaarde van een zakenauto zal dalen tot het niveau van 2015/2016 en dat hij dan binnen de 'range' van deze Lease Top 10 – Manager Edition ligt. Alle auto’s in de Managers Edition van deze Lease Top 10 hebben namelijk een vanafprijs van minimaal €25.000 en maximaal €38.000.

Om in de VZR Lease Top 10 te staan, moet het model dus de juiste vanafprijs hebben. Daarnaast zijn de zakelijke kentekenregistraties van het afgelopen half jaar belangrijk. Als een model een plaats bemachtigd heeft in de Top 10, dan worden daar het vanaf-bijtellingstarief en een USP (Unique Selling Point) aan toegevoegd. Er zijn natuurlijk ook modellen die op basis van hun zakelijke registraties niet in aanmerking kopen voor een Top 10 plek. Is het niet zo dat, onbekend onbemind maakt? Daarom krijgen twee modellen een ‘special-plek’ in de Top 10, omdat ze wél het overwegen waard zijn.

 

Bij deze Lease Top 10 worden de Citroën C5 Aircross en Mazda CX-5 in het zonnetje gezet als Special! De Citroen C5 Aircross is alles behalve allerdaags. Hij combineert een ruim en aangenaam ogend exterieur en interieur met goede rijeigenschappen. Zakelijk rijdend Nederland begint hem steeds meer te ontdekken, gezien de stijgende verkoopcijfers. De Mazda CX-5 gooit het over een andere boeg. Hij is stoer, krachtig en niet alleen qua uiterlijk. Dit geldt zeker ook voor zijn prestaties. Hij heeft één van de beste restwaardes uit zijn klasse, wat de leaseprijs ten goede komt.

 

Bron: VZR