Autoleaseman

Nieuws

Mar 27, 2019

Dit betekent het klimaatakkoord voor de zakelijke rijder

Afbeeldingsresultaat voor climate

Afgelopen december was de presentatie van het concept Klimaatakkoord. De afgelopen maanden hebben het Centraal Planbureau (CPB) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) het Klimaatakkoord doorgerekend. Afgelopen woensdag 13 maart werd deze doorrekening gepresenteerd.

Speciale aandacht hadden wij natuurlijk voor de plannen voor de zakelijke rijder. Het plan van de overheid is dat er vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto’s nieuw verkocht worden. De voorgenomen maatregelen uit het Klimaatakkoord gaan dan ook voornamelijk over elektrisch rijden.

Blijvende aandacht voor elektrische auto's

Er heerst nog enige onduidelijkheid over de financiële maatregelen ten aanzien van bijvoorbeeld de bijtelling na 2020. Maar er is wel aangegeven dat er fiscale regelingen zullen komen voor de bijtelling, MRB en BPM van elektrische auto’s. Deze maatregelen komen naast de voorgenomen aanschafsubsidie voor particuliere kopers van een elektrische auto.

Subsidies blijven in Nederland

Gelukkig zien we dat de Overheid ook aandacht heeft voor de tweedehandsmarkt van elektrische auto’s. Dat betekent dat elektrische auto’s na het leasecontract minder snel naar het buitenland geëxporteerd worden. Dit is zonde van de gegeven subsidie. Daarnaast kijkt men ook kritisch naar het voorkomen van oversubsidiëring van nieuwe elektrische auto’s. De besparing op de oversubsidiëring zal gebruikt worden om de vaste lasten voor benzine- en dieselauto’s niet of niet teveel te laten stijgen. De verwachting is dat we hier voor de zomer meer duidelijkheid over krijgen.

 

Bron: VZR