Autoleaseman

Nieuws

Oct 3, 2019

Dit kost de Ford Kuga PHEV

In april dit jaar presenteerde Ford een geheel nieuwe generatie van de Kuga, een SUV waar onder andere een plug-in hybride van beschikbaar komt. Van die stekker-Kuga is nu de vanafprijs bekend.

De derde generatie Kuga komt op de internationale automarkt beschikbaar met reguliere benzine- en dieselmotoren, die in vermogen variëren van 120 tot en met 180 pk. Daarnaast levert Ford straks mild hybrids én reguliere hybride versies van de nieuwe Kuga, maar dat is niet het enige geëlektrificeerde dat het merk van die nieuwkomer te bieden heeft. Er komt namelijk ook een plug-in-hybride-variant: de Kuga PHEV. AutoWeek kan alvast melden wat die stekker-Kuga moet kosten.

Ford vraagt minimaal €36.175 voor de Kuga PHEV. Voor dat bedrag krijg je een plug-in hybride met een turboloze 2,5-liter viercilinder als basis. Dat blok, dat via het Atkinson-principe loopt, is gekoppeld aan een achttraps automaat en dus níet aan een continu variabele transmissie. De 2.5 werkt samen met een elektromotor die zijn levenslust put uit een 14,4 kWh groot accupakket. Het resultaat: een systeemvermogen van 225 pk en een elektrische actieradius van maar zo'n 50 kilometer.

De genoemde vanafprijs geldt voor de Trend-uitvoering. Voor de Titanium vraagt Ford €38.595 terwijl de sportiever aangeklede ST-Line een investering van €39.675 vergt. Wie €1.800 extra neertelt, krijgt het X-Pack - dat onder meer leren bekleding, ledkoplampen en een audiosysteem van B&O omvat - op de Titanium-versie of ST-Line-versie. Wat de luxueus aangeklede Vignale moet kosten, is nog niet bekend.

De Kuga PHEV is per direct te bestellen. De eerste modellen worden medio maart geleverd. De prijslijst wordt in een later stadium uitgebreid met een 120 pk en een 150 pk sterke 1.5 EcoBoost.

 

Bron: Autoweek