Autoleaseman

Nieuws

May 8, 2019

Elektrische auto's populair, dip voor diesel

Het aandeel EV's Europa is in het eerste kwartaal van 2019 met bijna 85 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldt de Europese brancheorganisatie ACEA. Het aandeel benzineauto's nam licht toe, maar diesel zit in het verdomhoekje. Auto's die fossiele brandstoffen verbruiken, werden bijna 18 procent minder verkocht.

Afbeeldingsresultaat voor Elektrische jaguar

In totaal was bijna drie op de vijf nieuwe auto's in het eerste kwartaal een benzineauto. Diesel was goed voor een derde van de nieuwverkopen. Auto's op alternatieve brandstoffen zijn goed voor 8,5 procent van de markt. Daar vallen elektrische auto's (2,5 procent van de nieuwe auto's), hybride voertuigen met of zonder stekker (4,6 procent) en auto's op lpg (1,4 procent) onder.

In Nederland verdubbelde het aantal elektrische auto's dat op kenteken werd gezet in het eerste kwartaal. Ook het aantal plug-in hybrides groeide fors, met 154,5 procent. In de hele Europese Unie bleef de verkoop van dat type auto juist vrijwel gelijk. De verkoop van auto's op  lpg liet een daling  van 41,1 procent zien. Ook bij benzine- en dieselvoertuigen was er een afname.

 

Bron: Autoweek