Autoleaseman

Nieuws

Sep 25, 2019

Prijzen vernieuwde Volkswagen e-Up bekend

De Volkswagen Groep is flink aan de slag gegaan met zijn compacte trio: de Up, Citgo en Mii. Voor het eerst krijgen alle drie de auto's een volledig elektrische aandrijflijn. De Nederlandse importeur laat nu weten hoeveel een vernieuwde Volkswagen e-Up gaat kosten.

De Up was voorheen al beschikbaar met een stekker, maar geniet nu ook van de stevig vernieuwde techniek waardoor de compacte auto 260 kilometer (WLTP) ver moet komen. In Nederland betaal je daar minimaal €23.475 voor. Standaard is de auto voorzien van een automatische airco, verschillende smartphone-aansluitmogelijkheden, elektrisch bedienbare ramen aan de voorkant en centrale deurvergrendeling.

Voor €25.230 biedt Volkswagen de luxere Style e-Up. Deze versie heeft standaard cruisecontrol, een achteruitrijcamera, parkeersensoren en een regen en lichtsensor. Verder sieren 16-inch lichtmetalen wielen en een in zwart metallic gespoten dak en zijspiegels de buitenkant.

De nieuwe instapprijs ligt iets onder de huidige nieuwwaarde van €25.095. Speculaties dat de auto onder de €20.000 zou duiken, zijn dus niet waar. Deze nieuwe versie komt wel een stuk verder, zoals gezegd. De 83 pk sterke elektromotor haalt zijn kracht uit een 36,8 kWh accupakket. Daarnaast lust de e-Up vanaf nu stroom uit een snellader waarmee hij binnen een uur weer tot 80 procent is gevuld. Aan en reguliere lader (7,2 kW) duurt het zo'n 5,5 uur voordat de e-Up weer volledig is opgeladen.

 

Bron: Autoweek