Autoleaseman

Nieuws

Jan 7, 2020

Private Lease: de verwachtingen voor dit jaar

De afgelopen jaren heeft Private Lease een groeispurt gemaakt in ons land. Wat kunnen we in 2020 verwachten?

Waar Private Lease enkele jaren geleden nog upcoming was, is iedereen vandaag de dag wel bekend met het concept. Een vast bedrag per maand betalen voor een nieuwe auto, inclusief de bijbehorende kosten en exclusief de brandstof/oplaadkosten.

De meeste automerken hebben een Private Lease line-up met meerdere modellen. Zo is er voor ieder wat te kiezen. Het nadeel is dat een leuk aangeklede auto, of een wat groter model, nog steeds erg prijzig is. Ook voor de automobilist die jaarlijks tienduizenden kilometers maakt is Private Lease niet altijd even aantrekkelijk. Desalniettemin groeit Private Lease gestaag. Het concept is ideaal voor een huis-tuin-en keuken-auto.

ING blikt jaarlijks vooruit met een prognose met betrekking tot de autoverkopen en Private Lease. Je hoeft geen analist te zijn om te zien wat de autoverkopen gaan doen. Met name merken als Tesla kunnen enorme dalingen in verkopen gaan verwachten de komende maanden. Wel interessant voor dit moment is kijken wat Private Lease volgens de bank gaat doen.

Volgens ING gaat Private Lease verder doorgroeien in 2020 naar 220.000 auto’s. De bank stelt dat onder meer lage rentes en toenemende concurrentie redenen zijn voor deze groei. Eind 2018 bestond het privé lease wagenpark in Nederland uit 150.000 auto’s. In 2019 groeide dat aantal naar 185.000 Private Lease auto’s.

Begin dit jaar zal de grens van 200.000 contracten worden bereikt. Eind dit jaar mikt ING op die 220k. Zolang nieuwe auto’s door flinke aanschaf belastingen zo duur blijven zoals ze nu zijn, staat Private Lease niets in de weg om hard door te groeien in ons land.

 

Bron: Autoblog.nl